35641
09:54 23.032018

В Ужгороді провели командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту

Події 3152

Вчора за планом навчань відпрацьовували виникнення надзвичайної ситуації, а саме – при розвантаженні балонів з хлором сталася розгерметизація балонів на складі зберігання хлору на КП «Водоканал м.Ужгорода». Штаб цивільного захисту населення міста Ужгорода провів звукове (сирени) оповіщення населення про НС.

DSC_0282-1

Відповідно до розпорядження міського голови Богдана Андріїва зібрали термінове засідання евакуаційної комісії. Комісія, яку очолює заступник міського голови Ігор Фартушок, вирішила ввести у дію план евакуації населення з будинків, які потрапили у зону ураження. Мешканцям вулиць Тисянської, Канальної, Насипної, Долгоша, Учительської, Сеченова, Панькевича, Маресьєва, Беняка, Мічуріна, Другетів, Доманинської було озвучено негайно покинути будинки, приміщення установ, організацій та вийти в райони пунктів посадки – на перехрестя Другетів-Айвазовського, перехрестя Доманинської та Оноківської, де на них чекав транспорт для евакуації, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба мерії.

Збірний пункт евакуації розгорнули в АНВК (ЗОШ №2), приймальний пункт евакуації – у готелі «Інтурист-Закарпаття». Було забезпечено подання транспорту у пункти посадки, керівники збірного пункту та приймального пункту терміново розпочали роботу пунктів. Також у міській раді працював міський штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Під час навчань була проведена евакуація 335 осіб, з них 26 дітей та 4 людей з інвалідністю. Для їх вивезення залучали 5 автобусів, у тому числі один спецавтобус для людей з інвалідністю. До реабілітаційного центру їх супроводжували двоє волонтерів та двоє працівників соціальної служби, інших евакуйованих розмістили у готелі «Інтурист-Закарпаття».

Унаслідок умовної аварії під час розгерметизації балонів з хлором постраждали двоє працівників водоканалу, їх доправили для надання медичної допомоги у центральну міську клінічну лікарню. Більше постраждалих не було.

Умовна аварія на складі зберігання хлору на КП «Водоканал м.Ужгорода» була ліквідована силами працівників Управління ДСНС України у Закарпатській області.

DSC_0304-1 DSC_0309-1

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах