35631
18:23 22.032018

У ДСНС Закарпаття: на навчанні в Ужгороді ліквідовували умовний витік хлору. ФОТО

Події 1745

Командно-штабні навчання тривають і сьогодні, 22 березня. Вони пройшли у м. Ужгород на складі зберігання хлору насосно-фільтрувальної станції  КП “Водоканал м. Ужгород”.

DSC_0013

Тут, за легендою, під час проведеня робіт із перевантаження ємностей розгерметизувалося 10 балонів, що призвело дл витоку хлору. На місці події перебувало 2 працівників. Вони отримали хімічні опіки та знаходяться в приміщенні хлораторної.

Для проведення рятування потерпілих працівників та проведення превентивних заходів по ліквідації аварії, на місце направляється бригада, оснащених засобами захисту шкіри та органів дихання, працівників КП «Водоканал м. Ужгород».

При отриманні інформації щодо аварії здійснюється оповіщення про надзвичайну ситуацію, проводиться евакуація  13 працівників та мешканців за територію зони хімічного забруднення. Водночас, евакуаційна комісія Ужгородського міськвиконкому проводить евакуацію 335 чоловік з території, яка потрапляє в зону можливого хімічного ураження. Евакуйоване населення автотранспортом доправляється у безпечне місце

На місце прибувають підрозділи ДСНС та інші служби життєзабезпечення. Працює штаб з ліквідації НС. Паралельно з ним відбувається засідання комісії ТЕБ та НС міста Ужгород. Тут розглядаються питання координації діяльності відповідних органів виконавчої влади, пов’язаної з функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту, а також організація та керівництво проведенням робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Одночасно рятувальниками вживаються заходи  з осадження хмари хлору та запобігання  її поширення, а також визначаються зони  можливого ураження. По завершенні робіт проведено знезараження техніки та особового складу, який був задіяний при ліквідації аварії.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини