34217
09:12 17.022018

Учора прикордонники Чопського загону відзначили 72-гу річницю від дня заснування військової частини. ФОТО

Події 2139

28164311_1209462579184979_8044756767423319070_oІсторія загону починається ще з далекого 1946 року. Тоді, 16 лютого, було створено Окремий контрольно-пропускний пункт «Чоп» Прикордонних військ СРСР. У березні 1993 року ОКПП «Чоп» реорганізовано в Окремий контрольно-пропускний пункт «Закарпаття», з новою організаційно-штатною структурою та новими підходами до охорони державного кордону незалежної України. Свою теперішню назву військова частина отримала уже у 2003 році, коли на базі ОКПП «Закарпаття» та 12 прикордонних застав Мукачівського загону було створено Чопський прикордонний загін.

Урочисті заходи з нагоди «дня народження» військової частини провели у Чопському міському клубі. Привітати прикордонників завітали керівництво Закарпатської області, Ужгородського району та мер міста Чоп. Перш за все, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про товаришів, які загинули під час виконання військового обов’язку у зоні проведення АТО. Начальник загону привітав зі святом прикордонників, членів їх сімей та ветеранів Держприкордонслужби. Найсумлінніших військовослужбовців та працівників відзначили державними та відомчими нагородами. Разом з усіма присутніми військовий капелан протоієрей Сергій Ємець звершив молитву за воїнів та Україну. Найтепліші побажання лунали і від ветеранів, які усе своє життя присвятили прикордонній службі. Керівництво загону окремо привітало воїнів-афганців, серед яких також немало прикордонників.

Урочистості завершились яскравою концертною програмою. Піснями та танцями вітали військовослужбовців місцеві естрадні колективи та діти прикордонників. Усім бажаючим також продемонстрували взірці автотранспорту та спецтехніки, які застосовуються в охороні державного кордону.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах