33811
22:42 7.022018

На Іршавщині розповіли про криміногенну обстановку в районі та роботу правоохоронців

Події 1300

Про стан оперативної обстановки на території Іршавського району, розкриття злочинів, про головні завдання поліції краю сьогодні розповідає наш гість – начальник Іршавського відділення поліції полковник Віктор Ребрей.

27503736_1608059325954933_6940939521159912248_o

На посаду керівника поліції Іршави полковника Віктора Ребрея було призначено менше півроку тому. За цей час він уже встиг побувати в більшості населених пунктів району. Зустрічався з місцевими жителями, депутатами, учасниками АТО та активістами. Від них керівник передовсім дізнавався думку громади щодо роботи іршавських поліцейських.

– І що кажуть люди?

-Були слушні зауваження до роботи поліції. Інші хвалили нашу роботу. Просили також збільшити кількість дільничних. Як правило, більшість людей розповідають про свої біди, але не всі проблемні питання у компетенції поліції. В одного з сусідами проблеми, у другого щось вкрали, комусь не видали необхідну довідку…

– Яка на сьогоднішній день криміногенна ситуація в районі?

-З початку року до Іршавського відділення поліції надійшло 415 звернень громадян, за якими зареєстровано 67 кримінальних проваджень та 34 уже направлено до суду. Останнім часом в районі збільшилась кількість крадіжок, особливо у самій Іршаві. У зв»язку з цим на території району вже більше двох тижнів щодоби проходить відпрацювання, а в нічний час збільшено кількість патрульних нарядів з метою встановлення осіб, які причетні до крадіжок.

Однак хотілось би звернутись і до самих іршавчан з проханням. Будьте уважними, адже крадії не працюють по одному, часто використовують автотранспорт. Якщо хтось із сусідів чи випадкових перехожих помітив підозрілих людей чи володіє інформацією щодо крадіжки, не бійтесь повідомляти правоохоронцям. Можливо, саме ваша інформація допоможе затримати крадія.

– Наркоманія та боротьба з нею: як працює у цьому напрямку поліція?

-У січні було проведено 5 санкціонованих судом обшуків, із яких чотири дали позитивні результати. Так, у селі Богаревиця дільничні виявили та вилучили 800 грамів марихуани, а в самій Іршаві на горищі будинку працівники кримінальної поліції виявили 196 сухих рослин коноплі та майже півкілограма готової до вживання марихуани. Крім цього, виявлено та вилучено 2 одиниці незаконної зброї.

– Як поліція бореться з порушниками правил дорожнього руху? Чи звертаєте увагу на паркування автомобілів на тротуарах в Іршаві?

-З початку року виявлено 165 порушень правил дорожнього руху, з яких 11 фактів перебування водіїв за кермом автотранспорту у нетверезому стані. Майже щодоби працівники груп швидкого реагування виявляють порушників правил дорожнього руху. Вони працюють не тільки в Іршаві, але й у віддалених населених пунктах району.

Відносно паркування транспортних засобів, то зрозуміло, що біля кожного водія, який порушує правила паркування, не поставиш поліцейського. Слід враховувати і те, що у місті мало стоянок, а кількість транспортних засобів з кожним роком зростає. Разом з тим, у січні за порушенням правил паркування притягнуто до адміністративної відповідальності 5 водіїв. Робота в даному напрямку триватиме.

– Що скажете на завершення нашої розмови?

-Хотів би повідомити випускникам шкіл та навчальних закладів району, що з 19 січня до 13 травня 2018 року в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області проводиться набір кандидатів для вступу у вищі навчальні заклади із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, на денну форму навчання за державним замовленням. Якщо є бажаючі стати поліцейськими, то за відповідною інформацією можна звертатись в сектор кадрового забезпечення Іршавського відділення поліції. До речі, на даний час маємо 15 вакансій. Тож запрошуємо на роботу перспективну молодь, яка має бажання працювати в поліції і хоче віддано служити людям.

Розмову вела Віта ГОРЗОВ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах