33764
10:54 7.022018

На 6,5 мільйонів гривень «нагрів» ужгородців заступник директора фірми, що реставрувала «Совине гніздо»

Події 1805

В межах транскордонного співробітництва Європейським союзом виділялися кошти на покращення туристичної привабливості історичних пам’яток міст.

909b2f5-20150805-123439

За цією програмою одна з місцевих комерційних структур виступила підрядником на проведення будівельних робіт з реставрації пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVII століття» (відоме як «Совине гніздо»).

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Частину коштів на реставрацію було виділено з місцевого бюджету, частину – кошти грантового проекту, які були в подальшому привласнені даним товариством.

Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області та слідчі Головне управління Національної поліції в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області не тільки встановили схему їх привласнення та шляхи легалізації, але довели причетність посадових осіб комерційної структури до вчинення даного злочину.

Правоохоронці встановили, що засновник – заступник директора товариства заздалегідь зазначив в договірній ціні, ще до проведення конкурсних торгів, завищену вартість і обсяги матеріалів та робіт.

Щоб легалізувати незаконно одержані гроші, провів ряд сумнівних фінансових операцій з підконтрольними суб’єктами господарювання. За офіційними документами у фірм начебто купувалися будівельні матеріали.

Внаслідок злочинних махінацій посадовими особами комерційної структури було привласнено понад 6,5 мільйона гривень.

Крім того, в межах досудового розслідування було забезпечено відшкодування завданих збитків у вигляді проведення та завершення реставраційних робіт пам’яткі архітектури «Совине гніздо» на 6,2 мільйона гривень.

На даний час обвинувальний акт відносно засновника комерційної структури скеровано до суду.

Він обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) та ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах