33672
14:18 4.022018

Ужгородський офіс ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» намагалися підпалити

Події 4125

Сьогодні близько 4 години ранку в центрі Ужгорода невідомі облили запалювальною сумішшю та підпалили будівлю офісу ГО «Товариство угорської культури Закарпаття».

27711641_1918494915131244_1319559130_o

На вікні будинку офісу ГО «ТУКЗ», що на Православній набережній, ще добре видно сліди горіння. Також, невідомі намалювали на стіні свастику та ще якісь незрозумілі символи. Завдяки тому, що скло на вікні подвійне, вогонь не потрапив до приміщення, і окрім розбитого вікна інших пошкоджень немає.

Будівля офісу товариства угорців, розташована в самому центрі Ужгорода і на сусідніх будинках є камери спостереження. Відтак відео з камер уже досліджують у поліції.

Про задимлення о пів на п’яту ранку в одному з офісів на Православній набережній в Ужгороді поліцію повідомили рятувальники, інформує речник обласної поліції Закарпаття Тетяна Щоголєва. За її словами наразі на місці події працює слідчо-оперативна група. Визначеної причини задимлення поки немає, як і немає правової кваліфікації події.

Голова ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» Василь Брензович пояснив кореспонденту «Карпатського об’єктиву», що подія може бути провокацією, і тому він поки не буде детально коментувати її. Водночас він подякував представникам МНС, очільнику краю та правоохоронним органам за оперативну роботу.

Варто нагадати, що це вже не перший такий інцидент. 24 липня 2013 року так само близько четвертої години ранку було скоєно підпал старого офісу ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» у Берегові. За інформацією правоохоронців, тоді невідомі вибили вікно цеглиною, облили все легкозаймистою рідиною та запалили. Окрім того, скандальні акти підпалу та вандалізму, неодноразово були зафіксовані біля пам’ятного знаку угорців на Верецькому перевалі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах