33422
16:27 30.012018

Легендарна 128-ма гірсько-піхотна бригада повернулася додому. ФОТО, ВІДЕО

Події 3655

Після довгих місяців на Сході вони знову вдома. Втомлені, але живі. На очах сльози радості, міцні обійми коханих і рідних, численні подяки та нагороди…

1Бійці 128-ї гірсько-піхотної бригади, виконавши свій обов’язок, повернулися в пункт постійної дислокації – рідне Закарпаття. Після виснажливої служби військовослужбовці отримали омріяну відпустку.

До військової частини, що на вул. Другетів, прийшли зустрічати солдатів рідні та друзі, представники військового командування, влади та духовенства, волонтери і просто небайдужі ужгородці.

2

«Ми повернулися додому! Тепер ми можемо зустрітися із сім’ями, посидіти з друзями за одним столом. Позаду – бойові чергування, безсонні ночі, провокації ворога й підступні обстріли. Попереду – заслужений відпочинок та підготовка до подальших бойових дій. Попри перемир’я ворог випробовував нашу міць, але ми гідно витримали, виконали ту бойову задачу, яка перед нами стояла. Хочу подякувати піхотинцям – бійцям 2-го та 15-го гірсько-піхотних батальйонів, які виконували свій бойовий обов’язок у найгарячіших точках. Виявила неабияку відвагу й наша медична рота. Ви справжні бійці, і я пишаюся вами!» – наголосив у вітальному слові підполковник, Герой України Сергій Собко.

3

Під час проведення антитерористичної операції особовий склад виявив себе лише з найкращого боку. За виконання бойового завдання на сході України військові Закарпатської 128-ї бригади отримали заслужені державні нагороди, а також нагороди від міністра оборони, начальника Генштабу та командування, нагрудні знаки «За вірність народу України» від Полтавської облради. Деякі з бійців одержали також грамоти від Ужгородської міської ради та подарунки.

4

«Я пишаюся, що в моєму підпорядкуванні є 128-ма бригада. Це один із найпотужніших колективів ЗСУ. Протягом усієї війни бригада бере участь і завжди виконує всі завдання з честю та гідністю. Ви чудово знаєте, що бійці 128-ї були в Дебальцевому, на Донецькому та Луганському напрямках. І в останній каденції бригада справилася на всі сто з поставленими завданнями. Зараз основна задача, щоб люди відпочили. А далі – знову захищати нашу Батьківщину, мир та суверенітет», – розповів генерал-майор ЗСУ, командувач Оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк.

Згадали під час урочистостей і про тих, хто не повернувся з неоголошеної війни… Хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв, а представники духовенства помолилися за їхні душі.

Варто зазначити, що урочисто вітали 128-му бригаду не тільки в Ужгороді, але й у Мукачеві та Виноградові. Зустрічали бійців із жовто-блакитними прапорами, кульками та шампанським.

Особливої подяки й уваги заслуговують рідні військовослужбовців, які весь цей час підтримували та чекали своїх героїв. А ще молилися, аби ті поверталися додому живими і здоровими.

5

«Останнього разу я чекала свого чоловіка півроку. Він воює з самого початку, 2014-го. Мені з маленьким синочком було дуже важко, але в нас немає вибору, оскільки наш татко – офіцер, – розповідає Віта Ольховська, яка приїхала зустрічати свого чоловіка з Луцька. – Зараз я найщасливіша на світі. Під час відпустки, а це півроку, будемо проживати в Ужгороді».

Нарешті за довгий час наші військовослужбовці почули: «Вільно!». Рідні забрали своїх вояків на заслужений відпочинок. А потім, якщо буде наказ, знову на передову…

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах