33097
19:31 23.012018

Майстра лісу притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення

Події 3400

Днями Міжгірський районний суд Закарпатської області притягнув до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення громадянина П., застосувавши до нього 850 грн. штрафу.

20170615193459

За матеріалами справи гр. П., обіймаючи посаду майстра лісу Державного підприємства «Міжгірське лісове господарство», будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції»,  несвоєчасно  (28.07.2017) без поважних причин, опублікував на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну Декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік.

Нагадаємо,  що особи, зазначені у пункті 1підпунктах “а” і “в” пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», зобов’язані щорічно до 1 квітня , шляхом заповнення на офіційному веб – сайті Національного агентства,  подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Додатково повідомляємо, що несвоєчасне подання без поважних причин декларації особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, особа, яка вчинила корупційне правопорушення або правопорушення, пов’язане з корупцією, однак судом не застосовано до неї покарання або не накладено на неї стягнення у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язаними з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або такою, що прирівнюється до цієї діяльності, підлягає притягненню до дисциплінарної відповідальності керівником підприємства, установи, організації.

Прес-служба суду

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах