32945
12:43 20.012018

Рятувальники Закарпаття пильнувати безпеку вірників на Водохреща

Події 1740

Згідно з християнською традицією, 19 січня – у день великого свята Хрещення Господнього – чимало закарпатців здійснюють обряд занурення у воду. Адже, за народними повір’ями, саме цього дня вона набуває цілющих властивостей і здатна лікувати тілесні та духовні недуги. Відтак у всіх населених пунктах Закарпаття сьогодні відбулися богослужіння, після яких у спеціально відведених місцях люди мали змогу зануритися в крижану воду.

27016535_1557476700973581_688070569_o

За безпекою вірників під час ритуальних заходів стежать представники оперативно-рятувальної служби краю. Так, під час проведення обрядів освячення води у відкритих водоймах області, біля кожного місця купання було організовано чергування рятувальників, готових у разі необхідності надати громадянам допомогу. Подібна увага з боку служби ДСНС цілком виправдана, адже нинішня температура води у річках цілком достатня для бувалого «моржа», але занизька для початківця. Наслідки купання у крижаній водоймі для непідготовленої особи передбачити важко.

Загалом у Закарпатській області було виставлено 17 постів, у яких чергують 44 чоловік особового складу Управління ДСНС України у Закарпатській області та 8 одиниць техніки. У рятувальників є все необхідне для порятунку людей на воді: рятувальні кола, мотузки, драбини та човни.

Святкування Водохреща на Закарпатті: у крижану воду пірнали цілими сім’ями. ФОТО, ВІДЕО

Управління ДСНС України в Закарпатській області звертається до громадян із застереженням дотримуватися елементарних правил безпеки, бути вкрай обережними, перебуваючи поблизу водних об’єктів під час святкування, та  купатися лише в спеціально облаштованих місцях, де, за необхідності, можна швидко отримати допомогу фахівців.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини