32639
20:34 12.012018

На Закарпатті за добу розкрили 8 крадіжок

Події 1994

За один день поліції Закарпаття вдалося встановити обставини та розшукати осіб, причетних до скоєння майнових злочинів на території області

i083361

Протягом доби, що минула, закарпатська поліція розкрила одразу вісім крадіжок, що трапилися на території області.

Оперативно у справі крадіжки речей пенсіонерки спрацювали правоохоронці мукачівського відділу поліції. Отримавши 11 січня повідомлення про крадіжку з дачного будинку мукачівки, правоохоронці виїхали на місце, аби зібрати доказову базу. Ознайомившись з обставинами справи, поліцейські оглянули приміщення, звідки злодії, пошкодивши замок на дверях, викрали речі домашнього вжитку та одяг. Зі слів заявниці крадіжка могла трапитись у кінці листопада. Та місячна затримка у інформуванні про злочин не завадила правоохоронцям оперативно встановити особи підозрюваних у його вчиненні. Слідчі з‘ясували, що до злочинних дій причетні двоє раніше судимих за майнові злочини мукачівці. Чоловіки у скоєному зізналися. У них частково вилучили і речові докази, що підтверджують їх вину.

За фактом злочину, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка з проникненням.

Не менш швидко зреагували на заяву та розшукали фігурантів крадіжки поліцейські Мукачівського району. У цьому випадку 11 січня до поліції надійшло повідомлення про викрадення кукурудзи з агрофірми, розташованої в селі Домбоки, на Мукачівщині.

Оперативно затримати підозрюваних у крадіжці вдалося завдяки злагодженим діям працівників групи реагування патрульної поліції Мукачівщини. У злочині обґрунтовано підозрюються 26-річний та 43-річний мешканці Ракошина. У них вилучили 450 качанів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто крадіжка, скоєна групою осіб за попередньою змовою.

Крім того, мукачівські районні поліцейські розкрили крадіжку бензопили, скоєну 3 січня.

За фактом злочинних дій поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, тобто Крадіжка з проникненням. Підозрюваного у викраденні інструменту з підсобного приміщення будинку у селі Лохово правоохоронці наразі розшукали. Для нього обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Тим часом ужгородська поліція розслідує дві крадіжки. Одна з них – скоєна у магазині косметики. 23 грудня невідома особа викрала зі стелажу парфуми. Наразі підозрювану розшукали, нею виявилася 19-річна мешканка села Худльово. У скоєному вона зізналася.

Оперативно вдалося розшукати і підозрюваного у крадіжці мобільного в ужгородця. Як з‘ясували слідчі, потерпілий позбувся свого мобільного під час відпочинку у місцевому караоке-барі. Поліцейські з‘ясували, що телефон з барної стійки взяв 24-річний мешканець села Оноківці, котрий у минулому вже притягався до відповідальності за скоєння крадіжок.

Відносно підозрюваної з Худльова та фігуранта з Оноківців поліція вирішує питання про обрання міри запобіжного заходу.

Не менш злагоджено з початку року працюють і районні ужгородські поліцейські з початку року вони розкрили три крадіжки, одна з яких трапилася наприкінці 2017-го.

8 та 11 грудня до Ужгородського районного відділення поліції надійшло повідомлення про розкрадання деталей залізничного полотна у Чопі. Підозрюваного у обох крадіжках розшукали, ним виявився 28-річний раніше судимий за статтею 185 Кримінального кодексу України місцевий мешканець.

За фактами кримінального злочину поліція розпочала слідство за статтею 185, тобто крадіжка.

Розшукали поліцейські Ужгородщини і фігуранта кримінального провадження за фактом викрадення електроінструменту у мешканця села Холмок, що на Ужгородщині. Чоловік повідомив, що до його будинку проникли невідомі особи і викрали звідти електроінструменти.

Поліція швидко опрацювала матеріали та розшукала підозрюваних у крадіжці. Ними виявилися двоє неповнолітніх односельців потерпілого. У справі триває досудове слідство.

Відділ комунікації
поліції Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах