31640
20:01 15.122017

Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області

Події 3154

logo-buvr-main-large-150x150На 18год. 15 грудня 2017 року

Вдень 15 грудня було відносно тепло до +6 +9° тепла,  в горах та на високогір’ї 0°+2°. Хмарно, на низині та перегір’ї дощ до 10 мм, в горах дощ з мокрим снігом та снігом до 15мм, сильні опади ідуть у верхів’ях р.Латориці 20 мм (Підполоззя) та дуже сильні в басейні р.Ріка в смт.Міжгірря до 35мм.

У верхів’ях річок розпочались підйоми рівнів до +0,5+0,7 м, найбільш інтенсивний на р.Боржава  в с.Довге до +1,2 м з досягненням та перевищенням ІІ ступеню захисту – початковий вихід води на заплаву.

На низинних ділянках річок Латориця, Стара та Боржава іде поступове тривале формування максимального рівня попереднього паводку з незначним коливанням рівнів які перевищили ІІІ ступінь захисту – значний шар води на заплавах поступово збільшується, на р.Стара та Латориця в межах міждамбового протору, на р.Боржава на підтоплених заплавних сільгоспугіддях.

В зв´язку з різким підняттям рівнів води на р.Боржава для попередження підтоплення с.Вільхівка на місце виїхала аварійна бригада Берегівського МУВГ з пересувною насосною станцією (6 чоловік, 2 одиниці техніки, аварійний запас мішків та сипучих).

В зв’язку з прогнозованими сильними опадами та подальшим підйомом рівнів 16 грудня можливий перелив паводковими водами ріки Боржава автодороги  Мукачево-Рогатин на ділянці Сільце-Вільхівка.

Триває перелив паводковими водами річки Латориця заплавної частини місцевої автодороги Тисянка – М. Геївці Ужгородського району.

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі пропуску осінньо-зимових паводків. Роботи зосереджені на безаварійному  пропуску паводку на державних гідротехнічних спорудах. Приведено у підвищену готовність техніку та аварійні бригади, інструмент та спорядження, встановлено цілодобове чергування.

За дамбами ріки Латориці в районі м.Чоп що перебувають в тривалому значному навантаженні паводковими водами Ужгородським МУВГ встановлено спостереження за можливими фільтраціями та  зсувами. На найбільш небезпечні та загрозливі ділянки для можливості більш оперативної організації аварійних робіт вивезено аварійний запас 35 м3 сипучих та 4200 шт мішкотари (до мехзагону в с.Добронь та на насосні станції Латорицької осушної системи  №12 с.Демічі  та №5 с.В.Геївці) задіяно 27 працівників та 5 одиниць техніки (екскаватор, самосвали та автотранспорт).

Мукачівським МУВГ підготовлено до передислокації пересувну насосну станцію 140/10 на автомашину ГАЗ-САЗ-3507. Попередньо проведено пробний пуск, перевірено цілісність напірних трубопроводів. На вантажні автомобілі загружено аварійний запас матеріалів, 12 м3 сипучих та мішкотару 500 шт.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку. Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем у р.Тису. Шлюзи у водозахисних дамбах р.Латориці закриті, паводковий стік відкачують стаціонарні насосні станції. Працюють 13 насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 1,7 млн. м3, з початку року понад 47,2 млн. м3 паводкового стоку. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станцій готові до роботи.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Всі новини