31472
19:57 11.122017

На Іршавщині жінки дільничні стали гордістю місцевої поліції. ВІДЕО

Події 2794

Жінки у поліції Закарпаття показують, що і сил і натхнення для виконання складної роботи їм не бракує. Місцеві жителі задоволені, адже в їх селах і селищах не лише злочини порозкривані: там, де дільничний – жінка, діти у безпеці, а їх батьки можуть спати спокійно.

PM808image001

В найцентральнішому районі Закарпаття, на Іршавщині, проживають трохи більше 100 тисяч людей. За безпеку людей у 47 населених пунктах несуть відповідальність 12 дільничних офіцерів, чверть з яких – жінки. І хоча багато хто скаже, що вгамовувати сільські дискотеки та мирити розгнівані пари – не жіноча робота, але керівництво Іршавського відділення поліції запевняє, що найкращими їх дільничними є представниці прекраснішої половини людства.

Тендітна Неля Звонар з початку року розкрила 21 кримінальний злочин та склала 83 адмінпротоколи. Одна зі справ, яку вела дільнична, була дуже делікатною та потребувала особливої психологічної витримки та тактовності: поліцейська довела факти розбещення чотирьох діток в селі Вільхівка. Зібрані Нелею Звонар докази дозволили ізолювати злочинця на 5,5 років. Її роботу відзначають як прості люди, так і керівництво села.

Ще однією гордістю Іршавської поліції є дільнична Віта Михайлівна Горзов. Жінка не лише розкрила 23 кримінальні злочини і склала 80 адмінпротоколів, але й стала справжнім асом превентивної роботи. Поліцейська розробила авторський дизайн плакатів, білбордів, дитячих закладок та інших графічних матеріалів, які застерігають громадян від шахраїв та в ігровій формі розказують дітям про небезпеки, які чекають їх у повсякденному житті. Її досвід тепер переймають й інші райони Закарпаття.

Віта Горзов працює у селі Білки, саме там народився найвідоміший закарпатець, найсильніший свого часу чоловік у світі – Іван Фірцак-Кротон, він же Іван Сила. Спадок найкремезнішого чоловіка перейшов у руки сильної жінки. Місцеві мешканці переконують, що від того, що їх дільнична родом із їх села і там же проживає, –суцільний позитив.

Дільнична вміє працювати не лише з правопорушниками, вона чудово розуміє, що головним завданням поліцейського є профілактика злочинів. Саме тому дільнична так багато присвячує дітям. Школярі в Білках Віту Горзов знають не гірше, ніж своїх вчителів. Дільнична переконує: робота з дітьми – це найкращий вклад в майбутнє, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини