31377
11:07 8.122017

Батьки дитини, яка померла у Закарпатській обласній дитячій лікарні, кажуть, що це сталося через відключення світла

Події 1827

p_272572_1_slidertop228 листопада обласній дитячій лікарні померла новонароджена дитина, якій не виповнилося навіть місяця.

Майже годину світло не вмикали, а запасний генератор включили не відразу. Саме з відсутністю електрики батьки і пов’язують смерть свого немовляти, розповідають журналісти телеканалу Тиса.

Донька пані Ольги народилася передчасно і більше 3-х тижнів лежала у реанімаційному відділенні. Про проблеми з електроенергією жінка дізналася за декілька днів до смерті своєї дитини. Але це були короткотривалі перерви в постачанні електроенергії.

Вже 27 листопада вимкнення електрики було більш тривалим.

— Всі апарати пікали, лікарі всі бігали. Вони вийшли на вулицю, а з будки де був генератор йшов густий чорний дим, світло не вмикали, ніхто туди не заходив бо боялися, – розповідає мама дитини Ольга Дойбан.

У Закарпаттяобленерго причини вимкнення електроенергії того дня, поки не називають.

За словами завідувача відділенням реанімації, вимкнення електроенергії ситуація надзвичайна, тому порядок дій при ній чітко прописаний у статуті. Резервні акумулятори повинні ввімкнутися автоматично. Апарат штучної вентиляції діє з трьох джерел, повітря, кисень і електроенергія.

— Апарат штучної вентиляції має вбудований акумулятор який забезпечує його діяльність протягом декількох годин. В нашому корпусі є велика система забезпечення газами, яка забезпечує подачу газів до 5-6 годин навіть без електрики, – зазначив завідувач відділенням реанімації, новонароджених Закарпатської обласної дитячої лікарні Аркадій Ілчидаївський.

Пожежники яки виїжджали на місце кажуть, що виклик був хибний, адже після вимкнення світла у лікарні запрацювали генератори, в якому сталось невелике задимлення.

У поліції зазначили, що відомості про факт смерті немовляти внесені у Єдиний реєстр досудового розслідування, за ознаками ч.2 статті 367 ККУ, а саме службова недбалість, яка могла спричинити тяжкі наслідки.

Вже призначені ряд експертиз, вивчаються покази свідків. Покарання передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах