31334
21:12 7.122017

Закарпатські рятувальники вчили людей безпеці життєдіяльності по всій області

Події 2549

У рамках Всеукраїнського рейду щодо попередження пожеж в житловиму секторі, який проводився в державі з ініціативи Державної служби України з надзвичайних ситуацій, закарпатські рятувальники також долучилися до цієї просвітницької акції.

IMG_0900

Так, 6 грудня перечинські рятувальники навідалися із профілактичною акцією до громади села Дубриничі. Захід почався в приміщенні сільської ради, де працівники ДСНС поінформували депутатів сільської громади та керівників місцевих установ про стан з пожежами на території району та надали методичну допомогу в організації навчання населення правилам пожежної безпеки на робочому місці та за місцем проживання селян.

Далі здійснили подворовий обхід житлового сектора, де фахівці пожежної справи розповідали краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдова група також акцентувала свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення: літні люди, немічні, хворі, одинокі громадяни та ті, що входять до так званої групи ризику, котрі, за певних обставин, опинилися за межею бідності й питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місті.

Також жителям були роздані тематичні листівки: «Як не допустити виникнення пожежі впродовж опалювального періоду».

Проблема дитячого травматизму завжди актуальна. За правило, трагедії з неповнолітніми стаються тоді, коли через брак нагляду з боку дорослих діти залишаються наодинці. Не завжди хлопчики та дівчата знають або ж дотримуються правил особистої безпеки та вміють застосовувати їх на практиці. Тому рятувальники спільно з освітянами значну увагу приділяють підготовці молоді в питаннях безпечної життєдіяльності, адже лише спільними зусиллями можна досягти бажаних результатів. Так, в Дубриницькій ЗОШ І-ІІІ ст. начальник Перечинського РС УДСНС  України у Закарпатській області Роман Петрик спільно з начальником відділу освіти, молоді та спорту Перечинської РДА Владиславом Цапиком провели відкритий урок для запобігання нещасним випадкам з дітьми та роз’яснили небезпеку дитячих пустощів з вогнем і при використанні піротехнічних виробів. А старшокласників навчили правильним діям під час пожежі.

Відповідну роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті провели напередодні, 6 грудня, рятувальники Тячівського райвідділу ДСНС області з мешканцями с. Руське Поле. Також селянам вручались пам’ятки безпеки, в яких зазначені основні недоліки, що допускаються при монтажі та експлуатації електрообладнання й пічного опалення. Обов’язково наголошувалося на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі.

А рятувальники Хустського гарнізону ДСНС області роз’яснювали вимоги правил пожежної безпеки за місцем проживання людей в с. Горінчево. У розмовах з селянами окремий акцент робився на тому, що в краї спостерігається тенденція до збільшення пожеж саме через власну необачність громадян. Рятувальники доводили до відома людей правила пожежної безпеки в побуті; особлива увага акцентувалася на порушенні  правил користування пічним опалення та електоприладами; розповідали про випадки, коли вогонь забирав не лише нажиті статки громадян, а й їхні життя. Рейдова група провела відповідний профілактично-просвітницький лікнеп і у місцевій загальноосвітній школі, в дитячому садочку та сільській амбулаторії.

У смт Воловець рятувальники зініціювали бесіду-інструктаж з працівниками відділу культури, бібліотекарями  та завідуючими будинків культури району, на тему: “Пожежна безпека на робочому місці та під час святкування новорічних свят”, які скоро прийдуть до кожного закарпатця. Наголошувалося на безпечній експлуатації електрообігрівачів та пічного опалення в закладах культури та бібліотеках. Зверталася увага й на правилах безпеки під час встановлення новорічної ялинки та заборону використання піротехнічних виробів у приміщеннях. Також було продемонстровано принцип приведення вогнегасника в дію на випадок пожежі.

Також цього дня й мукачівські рятувальники навчали населення с. Великі Лучки культурі безпечної життєдіяльності.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах