30223
09:45 14.112017

Затриманим у Києві з 6,5 кг вибухівки закарпатцям оголосили про підозру

Події 2669

Двом жителям м.Мукачево, затриманим правоохоронцями в Києві з 6,5 кг вибухівки та боєприпасами, повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, а до суду направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляє прес- служба прокуратури міста Києва.

p_272034_1_slidertop2

“Наразі затриманим особам, які виявилися уродженцями Закарпатської області 1990 і 1991 р.н., оголошено про підозру за ст. 263 КК України. Також до суду направлено клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою”, – йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва, оприлюдненому в понеділок.

При цьому прес-секретар прокуратури м.Києва Надія Максимець повідомила, що засідання з обрання запобіжного заходу затриманим призначене на вівторок, 14 листопада.

“Завтра Дарницький райсуд столиці обиратиме їм запобіжний захід”, – написала вона у своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері і зазначила, що про точний час початку судового засідання стане відомо у вівторок вранці.

В інформації столичної прокуратури наголошується, що згідно з отриманими висновками експертів, вилучені предмети – п’ять брусків пластичноъ речовини і 10 схожих на детонатори предметів – ідентифіковані як вибухова речовина, вироблена на основі гексогену загальною вагою 6,5 кг, а також електродетонатори, які є бойовими припасами.

“Слідство триває, встановлюються фактичні обставини і мотиви вчинення кримінального злочину”, – зазначили в прокуратурі.

Як повідомлялося, 12 листопада співробітники поліції затримали в Києві автомобіль, в якому було виявлено готову до використання вибухівка – п’ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг і 10 електродетонаторів. Автомобіль “Фолксваген” помітили на парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі. У ньому перебували двоє чоловіків, їх затримали.

Народний депутат Віктор Балога повідомив, що затримані входять до оточення народного депутата від партії “Відродження” Михайла Ланя (кримінальна кличка – Блюк).

13 листопада начальник Головного управління Національної поліції в м.Києві Андрій Крищенко повідомив, що слідчі прокуратури вивчають можливість перекваліфікації кримінального провадження щодо виявлення в Києві в автомобілі вибухівки на статтю “підготовка до вчинення терористичного акту”.

“Ми говоримо, що це – одна з версій, що готувався терористичний акт. Але вибухівку, на щастя, не було закладено. І поки що у нас немає даних, де і коли вони планували це зробити. Але з іншого боку, у них не було жоних снастей для риболовлі, інших засобів, тому ми все-таки підозрюємо, що ця вибухівка планувалася для здійснення все-таки кримінального злочину”, – розповів А.Крищенко. Начальник столичної поліції зазначив, що затримані дають плутані свідення і розповідають, що їх попросили привезти щось до Києва.

Частина 1 статті 263 КК України – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передання чи збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах