30178
11:56 11.112017

СБУ припинила діяльність нелегальних центрів з оформлення подвійного громадянства

Події 1529

На Закарпатті та Буковині СБУ припинила діяльність двох нелегальних центрів з оформлення подвійного громадянства

n_4107_53378867

Співробітники Служби безпеки України припинили у двох областях на заході країни діяльність нелегальних центрів, які протиправно оформлювали українцям громадянство інших країн.

Правоохоронці встановили, що ділки забезпечували «клієнтам» оформлення підробленого пакету документів, які дають право претендувати на отримання паспорту громадянина низки країн Євросоюзу. Зловмисники надавали замовникам повний «пакет послуг», у тому числі підбирали двійників, із знанням іноземної мови, для відвідування закордонних дипломатичних установ.

За інформацією спецслужби, протиправною схемою скористалися понад тисяча українських громадян, вартість комплекту підроблених документів складала до восьми тисяч євро.

n_4107_79831364

Під час санкціонованих обшуків у офісах та за місцями проживання зловмисників, оперативники СБ України вилучили майже сто пакетів документів для оформлення іноземного громадянства. Правоохоронці, зокрема виявили фальшиві печатки органів влади СРСР та України, паспорти громадян інших країн, незаповнені бланки свідоцтв про одруження та укладання шлюбу.

Відкрито кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

n_4107_47072338

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах