30175
20:17 10.112017

У рамках акції “Запобігти. Врятувати. Допомогти” міжгірські та перечинські рятувальники навчали підростаюче покоління правилам безпеки

Події 1682

10 листопада у  спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів ім. А. Волошина, що  в смт Міжгір’я, відбулася уже традиційна, проте незмінно цікава для дорослих і дітей, акція «Запобігти.Врятувати.Допомогти». Місцеві рятувальники доклали чимало зусиль, щоб захід видався цікавим та змістовним, адже на зустріч прийшло 520 чоловік.

IMG_1203

Головним завданням акції стало ознайомлення школярів та дорослих з основними правилам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності населення, популяризація професії рятувальника. Захід став для школярів цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, якими важливим є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті.

Під час цієї пізнавальної акції дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території району та про причини їх виникнення. Також учні могли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши каски пожежних, для хлопців це було дуже цікаво, адже саме в такі миті і зароджуються мрії про вибір майбутньої професії.

Працівники рятувальної служби звернули особливу увагу присутніх на важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, також діти дізналися та як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів.

Та найбільше захоплення у всіх присутніх викликала подача води від червоно-білого автомобіля, про що свідчили радісні вигуки школярів.

Цього ж дня, пізнавальну акцію було проведено і перечинськими рятувальниками у місцевому професійному ліцеї. Тут, рятувальники крім навчання правилам безпеки життєдіяльності, провели заняття, де розповіли про основні дії на випадок виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

На завершення зустрічі працівники оперативно-рятувальної служби запросили всіх бажаючих на екскурсію до пожежного підрозділу.

Рятувальники переконані, що проведення роз’яснювальної роботи серед підростаючого покоління в майбутньому знизить кількість травмувань та загибелі дітей під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій чи пожеж.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
Всі новини