29582
15:22 28.102017

Закарпаття накриють сильні дощі та грози

Події 1793

1497695220_pogoda3У неділю, 30 жовтня вдень Закарпаття накриють сильні дощі з грозами, які в гірських районах перейдуть у мокрий сніг.

На Тячівщині й Рахівщині очікуються потужні пориви вітру (аж до 40 метрів за секунду), крім того, на високогір’ї можливі хуртовини, налипання мокрого снігу, ожеледь, а також сходження селевих потоків. Особливо обережними слід бути водіям, що рухатимуться автотрасою «Мукачево – Рогатин» на межі Закарпаття та Івано-Франківської від Рахова до Яблуницького перевалу. Внаслідок інтенсивних опадів відбудеться підйом рівня води в нижніх течіях Боржави, Латориці й Тиси до 2-х метрів без виходу на заплаву.

У зв’язку з різким погіршенням погоди райдержадміністраціям, службі автомобільних доріг та облавтодору, держслужбі з надзвичайних ситуацій, а також «Закарпаттяобленерго», «Закарпатгазу» та «Укртелекому» доручено вжити всіх заходів для безперебійного функціонування систем життєзабезпечення області, а саме: організувати чергування відповідних служб, привести у підвищену готовність особовий склад і техніку аварійних бригад, перевірити насосні станції та мотопомпи для відкачки води, забезпечити стабільну роботу систем зв’язку, електроенергії, газопостачання тощо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах