29156
21:09 16.102017

На Ужгородщині зросла кількість розкритих справ

Події 2121

Віталій Мацола розповів про роботу Ужгородського районного відділення поліції

22405576_515140715528943_8946835026170696202_n

Начальник Ужгородського районного відділення поліції, підполковник Віталій Мацола розповів про результати роботи за 9 місяців та відзначив позитив від запровадження груп реагування патрульної поліції.

– Як багато кримінальних злочинів сталося на території району за 9 місяців?

– До Єдиного реєстру досудових розслідувань за три квартали цього року внесено 711 заяв і повідомлень про злочини і пригоди. Це більше, ніж за аналогічний період минулого року на 2,6%. При цьому кількість розкритих справ зросла на 33,7% з 267 за 9 місяців минулого року до 357 проваджень у поточному. Кількість тяжких злочинів збільшилася з 240 у минулому році до 251 зараз. Але в звітному періоді кількість розкритих тяжких злочинів зросла майже в 2 рази. Кількість же справ, направлених до суду з обвинувальним актом збільшилася на 39%. На щастя на території району не було жодного вбивства, а всі випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі і тих, які призвели до смерті – розкриті. Із 4 розбоїв, які мали місце на території району – за трьома закінчено розслідування. Хоча загальна кількість крадіжок в Ужгородському районі зросла, але з квартир красти стали в 4 рази менше. Крім цього завершені розслідування за 37 фактами шахрайств, 22 випадками незаконного поводження зі зброєю, тощо.

– Наскільки ефективно ведеться розшук людей в районі?

– Загалом, за 9 місяців 2017 рік співробітники Ужгородського відділу поліції розшукали 17 злочинців, які ухилялися від слідства та суду. Встановлено місце знаходження 15 осіб, про зникнення яких заявили їх родичі, з них троє – неповнолітні.

– Як на Ужгородщині ведеться протидія з незаконним обігом зброї?

– У відповідності до основних положень Програми протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин на 2015-2017 роки керівництвом Ужгородського відділення поліції значна увага приділялась проведенню заходів в даному напрямку. В рамках проведення загальнодержавної профілактичної операції «Зброя та вибухівка», яка тривала протягом вересня 2017 року роботу додатково активізували. В районі постійно проводилися перевірки з виявлення виявлення вибухових пристроїв, озброєння, отруйних та пожежонебезпечних речовин на стратегічних об’єктах та в інших місцях, які підпадають під контроль дозвільної системи. Протягом 9 місяців співробітники поліції району викрили 22 факти неналежного поводження зі зброєю. За порушення порядку зберігання та строків реєстрації зброї (ст.ст.190-195 КУпАП) працівниками поліції складено 84 адміністративних протоколів.

– Яка робота проводилася в напрямку протидії нелегальній міграції?

– З 25 липня по 31 серпня в області проводили оперативно-профілактичні заходи в рамках операції «Мігрант». Спільно з прикордонниками, працівники поліції посилили протидію спробам порушенню державного кордону. Впродовж 9 місяців 2017 року до ЄРДР Ужгородським районним відділенням поліції внесено внесено відомості за 11 кримінальними правопорушеннями, передбаченими ст.332 ч.1,2 ККУ, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

– Як багато на території району автомобільних аварій, який відсоток з них такі, де загинули люди?

– Кількість аварій за 9 місяців поточного року значно менша, ніж за аналогічний період минулого. Загалом за звітний період в Ужгородському районі зафіксовано 15 автомобільних аварій, коли учасники ДТП зверталися до поліції. На щастя жодна із них не забрала життя людей. Мушу відзначити, що дуже важливу роль у цьому відіграє ефективна робота груп реагування патрульної поліції, в обов’язки яких входить і робота на автошляхах неселених пунктів та на дорогах між ними. Співробітники ГРПП спіймали 83 п’яні водії, а це все потенційні аварії.

– З кримінальними злочинами зрозуміло, а яка ситуація з адміністративними правопорушеннями?

– Лише в розрізі відпрацювань та цільових операцій працівниками Ужгородського районного відділення поліції виявлено та припинено 2645 адміністративних правопорушень. Варто окремо відзначити, що поліція в нашому районі склала 1889 адмінпротоколів, які передбачають накладення штрафів на загальну суму 400 тисяч 787 грн. З них більшість, а саме 67% вже стягнуто на користь держави, а це 267 тисяч 457 грн.

Відділ комунікації
поліції Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах