27684
10:15 10.092017

Рятувальники знесли з гір померлого грибника, який вийшов у гори з закарпатської Лазещини

Події 3577

Riatuvalnyky-4-800x600

У п’ятницю, 8 вересня, карпатські рятувальники знесли з гір грибника. За попередньою інформацією, мешканець Коломиї 1972 року народження помер від серцевої недостатності або відриву тромбу.

За даними «Репортера», четверо грибників пішли в гори ще в четвер, 7 вересня, зі станції Лазещина Закарпатської області. Через дві години одному з них раптом стало погано.

Хоча колеги стверджують, що на здоров’я чоловік не скаржився, а дорогою навіть жартував. За їхніми словами, вони пробували допомогти товаришу, але не змогли – людина померла. Сталося це в урочищі Бабина яма.

Знести померлого до найближчого населеного пункту грибникам також було не під силу, тому вони викликали рятувальників.

За даними карпатської гірської аварійно-рятувальної служби, спершу на пошуки вийшли закарпатці, пізніше оперативний черговий викликав на допомогу рятувальників із Ворохти. Саме завдяки професіоналізму ворохтянців грибників знайшли відносно швидко. Також у пошуках були задіяні рятувальники із Яремче, Івано-Франківська, співробітники Карпатського національного парку та двоє працівників поліції із міста Яремче.

О 15.30 8 вересня померлого грибника на ношах принесли на територію турбази Заросляк під Говерлою. Причину смерті людини має з’ясувати експертиза.

Riatuvalnyky-5-800x600

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах