27610
10:03 8.092017

Берегівський лісгосп через суд змушують оформити документи на землі площею понад 1600 га

Події 2057

Прокуратура через суд примушує Державне підприємство «Берегівське лісове господарство» оформити документи на землі лісового фонду площею понад 1600 га і вартістю майже 250 млн грн.

1_article_image620x3751

Берегівська місцева прокуратура звернулася з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду про визнання протиправною бездіяльність Державного підприємства «Берегівське лісове господарство» та зобов’язання його вжити заходи, передбачені Земельним кодексом України з метою набуття права користування земельними ділянками в межах Берегівського району площею 1601 га, вартістю понад 249 млн грн та оформлення речових прав на них.

Як пояснили в Берегівській місцевій прокуратурі, підставою для звернення до суду з даним позовом є встановлені непоодинокі випадки надання у власність земельних ділянок із земель лісового фонду для ведення особистого селянського господарства без зміни їх цільового призначення та без вилучення вказаних земель від постійного лісокористувача.

Дана ситуація виникла через тривалу бездіяльність посадових осіб Державного підприємства «Берегівське лісове господарство» щодо належного оформлення землекористування на землі лісового фонду.

Це давало і надалі дає змогу окремим посадовцям Держгеокадастру маніпулювати можливістю розпорядження державними земельними ділянками через відсутність правовстановлюючих документів, повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах