27292
09:26 1.092017

Через АЧС у Брустурянському лісгоспі відстрілили одного дикого кабана

Події 2096

Зараз єгерська служба ДП «Брустурянське ЛМГ» виконує дуже важливу роботу по обстеженню мисливських угідь в місцях проживання диких кабанів, адже в декількох мисливських господарствах нашої області виявлені осередки захворювання диких кабанів на вірус африканської чуми свиней (АЧС).

unnamed

Цей вірус надзвичайно небезпечний, бо шляхи його розповсюдження різноманітні, навіть людина, яка побувала в лісі на місцях, де пройшла хвора особина дикого кабана, може стати розповсюджувачем хвороби.

Наразі, виконуючи рішення Закарпатської протиепізоотичної комісії, єгерська служба проводить роботу з проведення депопуляції поголів’я дикого кабана. Вже добуто одну особину та направлено патматеріали на дослідження. Також є випадки загибелі диких кабанів, з трупів яких державна ветеринарна служба разом з єгерями підприємства відбирає патматеріали та направляє на дослідження до Львівської регіональної лабораторії. Тому прохання до громадян, які відвідують угіддя для збирання грибів та різних дарів лісу, бути дуже обережними при виявленні хворих чи загиблих особин диких свиней, ні у якому разі не торкатись їх, оперативно повідомляти державну лісову охорону про місце знаходження дичини, повідомляє tyachiv.com.ua.

Крім цього, працівники єгерської служби ДП «Брустурянське ЛМГ» завершили готувати до зими біотехнічні споруди, де зберігатимуться корми для підгодівлі диких копитних тварин, наразі викладають до солонців сіль-лизунець та проводять щоденну охорону мисливських угідь від порушників мисливського законодавства.

В. Костяк, головний мисливствознавець

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах