26906
20:49 22.082017

Суб обрав запобіжний захід слідчому Виноградівського відділу поліції, котрий підозрюється у вимаганні 50-ти тисяч доларів

Події 1384

Вимагання неправомірної вигоди за укриття злочинів та організація місць для виготовлення наркотиків: підозрюваним обрано запобіжний захід

370466_newsСлідчим суддею обрано запобіжний захід 27-річному слідчому Виноградівського відділу поліції, котрий підозрюється у вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 50-ти тисяч доларів за укриття злочинної діяльності з виготовлення наркотичних речовин.

До слова, на вказаній стадії досудового розслідування судом не вирішується питання про винуватість чи не винуватість особи у вчиненні злочину та не призначається покарання. Натомість, слідчий суддя зобов’язаний встановити наявність обґрунтованої підозри та достатність застосування певного виду запобіжного заходу.

За результатом розгляду клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що обрання тримання під вартою є виправданим запобіжним заходом для поліцейського, що підозрюється у вчиненні корупційного злочину з використанням службового становища.

Разом з тим, на виконання обов’язкової вимоги Закону, слідчим суддею визначено максимально можливий розмір застави, передбачений за вчинення тяжкого злочину, що становить близько 130 тисяч гривень й відповідає майновому стану особи підозрюваного.

Окрім цього, прокуратурою не доведено доцільність обрання до осіб, що підозрюються у вчиненні злочинів в сфері обігу наркотичних засобів, найбільш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою.

Тож, за ухвалою слідчого судді, двоє мешканців Виноградівщини перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Для контролю за виконанням покладеного судом на підозрюваних обов’язку не покидати місце свого проживання, до осіб застосовано «електронний браслет», інформує Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах