26783
16:22 20.082017

В Закарпатті затримали працівника поліції, який разом з колегами вимагав 50 тис дол США за укриття нарколабораторії

Події 2129

Працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпастької області,  спільно з співробітниками управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України та працівниками СБУ в Закарпатській області затримано працівника Виноградівського відділення поліції, який, спільно з своїми колегами, за 50 тис дол. США хотів «закрити очі» на функціонування в м. Виноградів нарколабораторії.

18-08-020(1)Зокрема, попередньо встановлено, що слідчий місцевої поліції, за попередньою змовою з іншими працівниками поліції, виявивши при обшуку одного з приватних будинків у м. Виноградів  рослини канабісу, які масово там вирощувалися і перероблялися, забажали за «мовчання» та непритягнення винних до кримінальної відповідальності 50 тис дол. США.    
Того ж дня, правоохоронці, за складання фіктивного протоколу про нібито невиявлення наркотичних рослин  в особливо великих розмірах,  отримали частину обумовленої суми – 20 тис дол США.
Відтак прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 ст 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст 317 КК України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
Затриманому працівнику поліції прокуратурою готується оголошення про підозру у вчиненому злочині, наразі його поміщено до ізолятору тимчасового тримання.
Тривають слідчі дії. Вилучену наркотичну рослину – марихуану вже направлено на відповідну експертизу.
p_240322_1_slidertop2
Встановлюється місцезнаходження інших працівників поліції, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.
Довідково: за вчинення даного злочину затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, інформує Прес-служба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах