26755
21:31 18.082017

У Хусті змагалися на вправність та швидкість водії пожежних автомобілів

Події 1550

18 серпня рятувальники з пожежно-рятувальних підрозділів Закарпаття провели обласні змагання на визначення кращого водія зі швидкісного маневрування на пожежному автомобілі. Традиційно турнір проходив на автодромі Хустського технічного коледжу.

DSC_0112

Почесну місію відкриття змагань доручили гетьману Пардубіцького краю Чеської Республіки Мартіну Нетолицькому. Він очолює іноземну делегацію, яка зараз з робочим візитом перебуває на Закарпатті.

А далі почалася боротьба за перемогу… Кожному учаснику потрібно було пройти, а точніше проїхати, дистанцію з цілим рядом перешкод: «заїзд в гараж», «пеньки», «вісімка», «тунельні ворота», «змійка», естафета і наприкінці забір води з ємності … А ще й на швидкість та без помилок. Видовищність цих змагань зашкалювала!

До слова, майже щоденно водіям пожежних автомобілів доводиться виконувати ці вправи і в реальному житті під час буденної служби. Адже, виїжджаючи по тривозі, вони маневрують у потоці машин, керують пожежною автівкою по бездоріжжю та навіть під час досить складних погодних умов.  А керування габаритним транспортним спецзасобом вимагає особливого вміння та навиків.

Шлях до перемоги був нелегким, кожний із водіїв намагався з найкращими показниками дістатися фінішу. І все ж фортуна більше “посміхнулася” Володимиру Подгорняку водію-пожежному 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Хуст. До слова, цей вогнеборець вже не один рік поспіль стає переможцем цих змагань. Цього разу він успішно подолав дистанцію за 03:30 хвилин.

Боротьба за друге місце розгорнулася між вогнеборцями Тячівського та Іршавського гарнізонів. І все ж, у підсумку друге місце дісталось Василю Галаю з ДПРЧ-8 м. Тячів, а «бронза”, яку виборов Михайло Сушанин, поїхала в ДПРЧ-5 м. Іршава.

Не обійшли ці змагання й начальників пожежно-рятувальних підрозділів. Вони також виконували вправу по забору води з відкритого джерела за допомогою пожежного насоса. Найкраще з поставленим завданням впорався начальник 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Іршава Василь Данканич.

Спортивні баталії закінчилися урочистим нагородженням. Начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак вручив переможцям та призерам перехідний Кубком змагань, цінні подарунками та грамотами.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах