25328
16:20 16.072017

Фейкові платіжки за газ: закарпатцю вже оголосили про підозру

Події 3463

p_239717_1_slidertop2Група шахраїв, які готували фейкові платіжки боржникам компанії “Закарпатгаз Збут”, діяла у Мукачеві, Ужгороді та Виноградові.

Одному з шахраїв, 33-річному жителю Виноградва, слідчі поліції вже оголосили про підозру та довели 25 епізодів шахрайства.

Про це Mukachevo.net підтвердили у ГУ Національної полоції у Закарпатській області.

Одразу після звернення до нацполіції співробітників компанії “Закарпатгаз Збут”, слідчими була обрана правова кваліфікація злочину і відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Факти шахрайства, крім Виноградова, були також зафіксовані у Мукачеві та Ужгороді, де ведеться слідство.

Нагадуємо, що протягом травня-червня цього року окремим споживачам природнього газу, які користуються послугами “Закарпатгаз Збут”, почали надходити фейкові листи-платіжки, де шахраї просили терміново сплатити борги.

– Товариство закликає клієнтів не довіряти такого роду фейковим посланням. Шахрайські підробки надіслані не на фірмовому бланку Товариства, підпис керівника компанії – теж фальшивка, – застерігає директор ТОВ “Закарпатгаз Збут” Вікторія Томинець.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах