25295
10:53 15.072017

Через африканську чуму на Іршавщині здійснять відстріл диких свиней

Події 1628

781d952403456eec8fb9c6d9ae9ebeed13 липня в Іршавській РДА провели позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

На засіданні комісії розглянули такі питання:  про епідемічну ситуацію в Іршавському районі із захворюваності на кір; про проведення обстеження прилеглих територій,  доріг загального та комунального призначення щодо виявлення дерев, які несуть загрозу життю людей, автомобілям та будівлям і проведення обрізки вказаних дерев; про хід виконання Плану заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней в урочищі Клоубук Білківського лісництва Довжанського ЛМГ та розглядали звернення громадян.

В результаті обговорення даного питання комісія вирішила:

Органам місцевого самоврядування провести обстеження підвідомчих  територій та доріг комунального призначення, на предмет виявлення дерев які несуть загрозу життю та здоров’ю людей , будівлям і автомобілям та організувати проведення обрізки або ліквідації вказаних дерев.

Іршавській філії «Райавтодор» Закарпатського «Облавтодору» провести обстеження доріг загального користування що проходять по території Іршавського району на предмет виявлення дерев які несуть загрозу життю та здоров’ю людей, будівлям та автомобілям. По результатам обстеження скласти акт та направити Службі автомобільних доріг у Закарпатській області для прийняття відповідних рішень.

Керівництву Служби автомобільних доріг у Закарпатській області організувати проведення обрізки сухих гілок або ліквідації вказаних дерев, згідно акту обстеження.

 Про хід виконання Плану заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней в урочищі Клоубук Білківського лісництва Довжанського ЛМГ, з інформацією виступив в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Іршавському районі Іван Халус.

 Заслухавши інформацію доповідача комісія вирішила:

Керівництву ДЛМГ та Іршавській районній організації УТМР невідкладно організувати та здійснити відстріл диких свиней на підвідомчій території в епізоотичному осередку. Знищення вбитих та загиблих тварин проводити в безпечному місці, під контролем фахівців ветмедицини.

Керівництву НПП «Зачаровнай край», Довжанського ЛМГ та Іршавської районної організації УТМР здійснювати постійний моніторинг підвідомчих лісових  та мисливських угідь, на предмет виявлення підозрілих у захворюванні, хворих та загиблих диких свиней. При виявленні таких випадків, негайно інформувати ветеринарну службу району.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах