25090
19:25 10.072017

Оркестранти поліції Закарпаття поділился враженнями про конкурс колективів у Києві

Події 2038

У  місті Києві в Маріїнському парку було проведено конкурс, в якому 9 колективів  боролися за головний приз конкурсу за право представляти  поліцію України на міжнародних змаганнях  оркестрів у Празі. Крім цього оркестри встановили рекорд України за одночасне оркестрове виконання гімну Європейського Союзу в однаковому аранжуванні

PM714image001

 У місті Києві в Маріїнському парку на літній сцені амфітеатру “Мушля” відбувся конкурс поліцейських оркестрів України. Змагалися оркестри з Закарпатської, Донецької, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Київської областей та міста Києва. Цього року найкращим став оркестр поліції із Одещини.

Родзинкою конкурсу стало виконання 202 музикантами на одній сцені Гімну Євросоюзу. Сертифікат по встановленню рекорду України вручили Голові Національної  поліції України, генералу Сергію Миколайовичу Князєву.

Детальніше про поїздку та враження про конкурс розповів керівник оркестру Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Олександр Белович.

– Чи сподобалась Вам організація конкурсу?

– Все було гарно зроблено, було продумано всі моменти навіть забезпечення медиками, охороною громадського порядку, за яку відповідала Київська поліція.

– Хто Вам сподобався з колективів?

– Сподобався Донецький і Хмельницький колективи. Колеги з Хмельницького, до речі, багато гастролюють за кордоном, по два-три тижні проводять у різних країнах Європи. Вони були у Франції, Бельгії, Іспанії представляючи там поліцію України. Гарно виступав Одеський колектив. Він дуже великий. Складається  з 40 чоловік і вони взяли перше місце.

– Чому Ви отримали приз за « Яскравий сценічний образ»?

 – У своєму півгодинному виступі ми показали повністю всі жанри,  які може охопити музика. Ми почали з української класики, плавно перейшли на вальси, потім представили закарпатську музику, джазові обробки пісень, сучасну музику, а також виступила наша солістка з авторською піснею, яка виконувалась в Києві вперше. Твір називається «Матері чекають». Різновидом обробки для духового оркестру була рокова музика, наприклад: Queen, Фреді Меркурі, Майкла Джексона. Таку музику ще не виконував жоден з духових оркестрів. Цим ми, напевно, і заслужили цю номінацію.

– Як прокоментував ваш виступ Голова НПУ Сергій Князєв?

 – Він нас похвалив, вийшов до нас після виступу подякував,  зазначив, що ми дуже виросли на професійному рівні за останній рік.

Про виступ колективу і елементи представленої музики нам розповів музикант Павло Біляк: «Ми вперше за 25 років брали участь у такому великому конкурсі. Але він дав нам багато досвіду, який ми будемо використовувати в подальшому. Наш колектив  дуже дружній і  є творче порозуміння. На конкурсі серед інших колективів нас було мало, але ми заграли яскраво. Публіка була в захваті, а це найголовніше».

Розмову вели Анна Гомонай та Тетяна Свердун

(кафедра журналістики УжНУ)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини