25074
18:07 10.072017

На Закарпатті планують створити місцеві добровільні пожежні групи

Події 1432

unnamed (1)Сьогодні, 10 липня, з ініціативи  обласної служби ДСНС,  в Іршавській міськраді пройшли консультації, де обговорювалася актуальна тема сьогодення – створення підрозділів місцевої пожежної охорони в об’єднаних територіальних громадах під час реформи місцевого самоврядування та  децентралізації влади. Однією із важливих задач територіальних громад є створення системи цивільного захисту. Вона регулює відносини, пов’язані із захистом населення, територій, навколишнього середовища та майна від надзвичайних ситуацій, реагуванням на них, функціонуванням місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

У зустрічі взяли участь: заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Богдан Ількович, фахівець відділу реагування на надзвичайні ситуації ДСНС області Глєб Бурковський, міський голова м. Іршава Степан Бобик та інші.

Учасниками “круглого столу” обговорювалась низка питань щодо  розвитку цивільного захисту, створення підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони на територіях громади. Наголошувалося, що повноцінне існування об’єднаних територіальних громад неможливе без забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах. Зазначалося, що створення й функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони  в населених пунктах забезпечить оперативне й швидке реагування на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на території певного населеного пункту.  А це, без перебільшення, не лише десятки тисяч гривень врятованого майна, нажитого громадянами впродовж багатьох років; а навіть і врятовані людські життя.

Напередодні аналогічна зустріч рятувальників пройшла й на території Перечинської об’єднаної територіальної громади. На нараді, яка пройшла за участі мера міста Перечин Івана Погоріляка, було обговорено питання щодо створення пожежної команди в Перечинській ОТГ. Представники ДСНС звернули особливу увагу на важливість даного питання та надали рекомендації щодо створення такої команди в даній громаді.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах