24942
17:38 6.072017

З початку року закарпатськими прокурорами до суду пред’явлено позовів на суму майже 620 млн грн

Події 3072

Органами прокуратури області активізовано роботу щодо захисту інтересів держави заходами представницького характеру. Зокрема, з початку року закарпатськими прокурорами до суду пред’явлено позовів на суму майже 620 млн. грн з яких понад 612 млн. грн. – з питань земельних відносин,  3,5 млн. грн. – з питань державної і комунальної власності, понад 1 млн. грн. – у бюджетній сфері, про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями, та майже 1 млн. грн. – у галузі охорони навколишнього природного середовища.

879b5b6-466a9300(1)До прикладу, прокуратурою Закарпатської області пред’явлено до суду 16 позовів в інтересах державив особі Кабінету Міністрів України до Головного управління Держгеокадастру в області, фізичних та юридичних осіб про визнання недійсними наказів та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею майже 9 га та вартістю понад 9,5 млн. грн. із чужого незаконного володіння.

При здійсненні представницьких повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища Хустською місцевою прокуратурою подано до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області, ряду сільських рад до ДП «Хустське ЛДГ» про стягнення збитків у розміріпонад 300 тис. грн. за порушення лісового законодавства.

Реагуючи на порушення закону у бюджетній сфері, Ужгородська місцева прокуратура пред’явила до суду позов в інтересах держави в особі Закарпатської обласної ради до ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород» про стягнення понад 160 тис. грн. заборгованості перед обласним бюджетом.

У І півріччі цього року підлягало виконанню судових рішень за позовами прокурорів на суму майже 26 млн. грн., а реально вже виконано судових рішень на суму понад 17,6 млн. грн., або 68% судових рішень, що підлягали виконанню.

Позитивно спрацювали органи прокуратури області і при виконанні судових рішень на захист інтересів держави, де реально стягнуто понад 17,3 млн. грн., або 70,2%, з питань земельних відносин рішення судів за позовами прокурорів виконані на 15,5 млн. грн. (93,3%), а у сфері охорони навколишнього природного середовища – на 680 тис. грн.

До прикладу, за наслідками примусового виконання судового рішення за позовом Тячівської місцевої прокуратури територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю  майже 14 млн. грн. Прес-служба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах