24822
18:01 4.072017

Рятувальники та лісники продовжують відпрацьовувати спільні дії під час гасіння лісових пожеж

Події 2708

Під час пожежонебезпечного періоду, який триває, одним з найголовніших завдань для рятувальників Закарпаття є недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна ліквідація.

unnamed (2)

Тому, 4 липня фахівці Служби порятунку Міжгірщини спільно із представниками Національного природного парку «Синевир» провели спеціальне об’єктове тренування. Учасники заходу відпрацювали питання взаємодії протипожежного формування національного парку та підрозділів 4-ої державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір’я під час ліквідації умовної пожежі у лісовому масиві.

За тактичним задумом, під час відпочинку біля лісового масиву в районі с.Синевир-Остріки туристи не загасили багаття. Це призвело до загоряння сухої трави біля лісу. Далі вогонь швидко перекинувся на лісову підстилку. Існувала загроза розповсюдження пожежі на значну площу.

Для ліквідації умовної надзвичайної події залучалися вогнеборці державного пожежно-рятувального поста с.Синевир та протипожежне формування національного природного парку «Синевир». В проведенні тренувань взяло участь 20 осіб та 3 одиниці техніки.

Організатори заходу запевняють, що такі тренування є особливо актуальними та дозволяють усім зацікавленим службам ще раз перевірити стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників, мотопомп та цистерн для цілей пожежогасіння.

Рятувальники і лісівники вкотре звертаються до громадян з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі. Не розводьте багаття поблизу сухої рослинності та не залишайте недопалки чи сірники на трав’яній підстилці.

Пам’ятайте – порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах