24687
18:15 2.072017

Водія «Лексуса», котрий травмував прикордонника на Берегівщині, взято під домашній арешт

Події 1328

Як повідомив керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін, чоловіка, котрий  на «Лексусі», збивши шлагбаум, травмував прикордонника прокуратурою вже оголошено про підозру за ч.2 ст.342 КК України –  опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, державного кордону або військовослужбовцеві.

1-58

Як повідомлялося раніше, в пункт пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, на виїзд з України заїхав білий «Лексус» української реєстрації. Під час прикордонного контролю у співробітників Держприкордонслужби виникли обгрунтовані підозри щодо можливої підробки номера кузова транспортного засобу.

Прикордонники вирішили перевірити автомобіль ретельніше та детальніше вивчити документи. Але один з чоловіків, який перебував в автомобілі, сів за кермо та різко розвернувшись на великій швидкості поїхав на виїзд з пункту пропуску в бік України, повідомляє Прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Ще один почав заважати вартовому шлагбауму застосувати прилад для примусової зупинки автівки. Автомобіль на великій швидкості збив шлагбаум який рікошетом вдарив прикордонника. Прикордонники почали переслідування та повідомили про інцидент Нацполіцію. Невдовзі зловмисники водій з’їхав на обочину та покинув авто, проте його було затримано правоохоронцями.

Наразі, за інформацією Володимира Жилкіна,  судом обрано запобіжний захід підозрюваному у вигляді домашнього арешту

Довідково: ч.2 ст  342КК України –  опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві під час виконання цими особами покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах