24626
16:05 30.062017

Понад сто жителів Тернопільщини та Закарпаття потрапили в трудове рабство в Росії

Події 1663

159750Тернопільська поліція затримала вербувальників, які продавали українців у трудове рабство до Росії. Жертвами шахраїв стали близько сотні людей з малозабезпечених родини Тернопільської та Закарпатської областей.

Про це IA ZIK повідомили у відділі комунікації управління поліції в Тернопільській області.

Фігуранти справи – житель Закарпаття й уродженка Шумського району Тернопільщини. Злочинне угруповання брехнею заманювало людей у рабство впродовж двох років. Чоловік перевозив найманих працівників до Російської Федерації, де вони працювали в теплицях, а завданням його спільниці було шукати охочих поїхати на заробітки.

Людям обіцяли комфортні умови проживання та високу зарплатню. Однак робітникам впродовж кількох місяців доводилося жити в бараках разом зі щурами, ночувати на цегляних тапчанах, вкритих дошками, а зверху матрацами.

Окрім того, роботодавці забирали в людей документи під приводом оформлення тимчасової реєстрації, забороняли вільно ходити та спілкуватися. Робочий день тривав 13 годин під наглядом чоловіків у масках і з битками.

«Люди змушені були працювати у теплицях, орошених небезпечними хімікатами. На будь-які прохання повернути документи заробітчанам грозили розправою та зникненням. Єдина умова, при якій роботодавці погоджувалися повернути людей додому, була оплата витрат у розмірі 200-300 доларів», – розповів керівник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, обласного управління поліції Олександр Буняк.

Затримали зловмисників при спробі перевезти через кордон чергову групу заробітчан.

Попередньо слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах