24538
20:23 28.062017

На Закарпатті оглянули берегові лінії та руслорегулюючі споруди р. Тиса

Події 2186

Проведено огляд русла та захисних споруд на українсько-угорській прикордонній ділянці р. Тиса

IMG_3761

У межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах протягом 19-20 червня 2017 року фахівцями Сторін на плавзасобах було проведено спільний огляд берегової лінії та руслорегулюючих споруд р. Тиса на ділянці р. Тиса Вилок – Тужeр, зокрема на українсько-угорських прикордонних ділянках Вилок – Бадалово та Саловка – Соломоново. На заході з Угорської Сторони були присутні керівники Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства (м. Ніредьгаза), представники поліції, центральних органів влади, служби рибінспекції. Українську делегацію представляли начальник та головний інженер БУВР Тиси, головний інженер Виноградівського МУВГ та начальник Управління державного агентства рибного господарства у Закарпатській області. На огляді також були присутні керівники водогосподарських організацій Словаччини.

IMG_3943

Зазвичай цей огляд проводиться фахівцями на початку осені, однак у зв’язку з хронічними меженями, які настають наприкінці літа, початку осені вже кілька років поспіль, зумовили необхідність перенести огляд на більш ранні терміни, коли рівні р. Тиса ще уможливлюють рух плавзасобів, інформує БУВР ТИСА.

За результатами огляду Сторони констатували негативні наслідки проходження лютневого льодоходу, внаслідок якого спостерігається значний розмив берегів та пошкодження берегоукріплювальних споруд. Угорська Сторона акцентувала увагу на необхідності проведення руслоочисних робіт русла р. Тиса в районі ПЗ 342 біля с. Есень на Українській Стороні з метою зменшення навантаження на лівий (угорський) еродований берег р. Тиса.

IMG_4035

Наразі складається протокол огляду з визначенням заходів з відновлення пошкоджень, зупинки ерозійних процесів та покращення умов стоку р. Тиса.

IMG_3968

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах