24252
17:52 23.062017

Як історія Ужгорода гине під кувалдою забудовника. ВІДЕО

Події 3035

Звістка про руйнування забудовником однієї з найцікавіших старих будівель історичного центру Ужгорода, крамниці Фунданича, обурила величезну кількість людей, які по-справжньому люблять своє місто, цінують його історію і ті артефакти, що збереглися в ньому з давніх часів.

ФУ02-1024x676Хоча було відомо, що унікальна будівля давно перебуває в приватній власності, проте всі, схоже, сподівалися, що новий господар збереже ту перлину, що потрапила до його рук. Можливо, прибудує щось позаду, але збереже фасад з тими написами, що пережили війну та інші буремні часи. Адже історія є діючою «фішкою», елементом привабливості для клієнтів та туристів. Багатьом ужгородцям навіть на думку не могло спасти, що у когось підніметься рука зруйнувати цей відомий фасад.

 ФУ01-1024x649

Але ж ми переоцінили порядність нуворишів. Днями частину будинку просто знесли бульдозером. Обурені ужгородці, хоч і запізно, розпочали активні дії з надією довести незаконність руйнування, покарати винних, щоб іншим не кортіло, зберегти хоча б ту частину, яку не встигли знищити за один раз. Та де там…

Читайте також: Ужгородська прокуратура взялася за факт знищення магазину Фунданича. ФОТО

Сьогодні я став свідком останнього знущання над багатостраждальним будинком. Троє працівників вже без бульдозера, звичайними молотками довбали залишки фасаду крамниці Фунданича. Лише сором’язливо приховуючи обличчя перед фотоапаратом, але не припиняючи свій побутовий вандалізм.

Тому фоторепортаж і відеозапис стали занадто сумними.

Звісно, тепер забудовник буде розповідати, що десь «в глибині душі» він також цінує Ужгород та його історію, і тому «новобуд» буде дуже нагадувати зруйновану пам’ятку. Така собі «варіація на тему знищеного». Але хіба це може когось потішити?

Костянтин Черкай, korzonews.info

Фото, відео автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах