23466
17:58 6.062017

Ужгородський район: рятувальники продовжують проводити спільні навчання з представниками лісових господарств, щодо ліквідації пожеж у екосистемах

Події 2734

З метою вдосконалення практичних навичок особового складу пожежно-рятувальних підрозділів та працівників лісового господарства, в області тривають пожежно-тактичні навчання по запобіганню і реагуванню на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, пов’язаних з лісовими пожежами та їх наслідками.

unnamed (32)

Так, 06 червня, свою готовність до реагування на пожежі в лісових масивах області відпрацювали співробітники оперативно-рятувальної служби Ужгородського району з працівниками ДП «Ужгородське лісове господарство».

В ході навчань, що проводились у лісовому масиві в районі с. Кам’яниця, був практично відпрацьований мобілізаційний План залучення сил та засобів під час гасіння лісових пожеж, а також  основні методи гасіння лісових пожеж; взаємодія лісової охорони та підрозділів ДСНС.

За тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем людей, які відпочивали в лісі та не загасили багаття, виникло загорання сухої трави й лісової підстилки. Існувала загроза поширення полум’я на значну площу лісового масиву.

Першими до місця пожежі прибули працівники лісового господарства на автомобілі, який перевозить у собі пожежний модуль: пожежні рукава, мотопомпу та ємність з водою об’ємом 1000 літрів. Оцінивши обстановку, негайно розпочали гасіння пожежі. Через деякий час їм на допомогу прибувають рятувальники 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин. Завдяки спільним зусиллям умовну пожежу було ліквідовано.Усього в навчаннях взяли участь 14 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Організатори заходу запевняють, що такі тренування є особливо актуальними перед початком спекотної пори року та дозволяють усім зацікавленим службам ще раз перевірити стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників, мотопомп та цистерн для цілей пожежогасіння.

Рятувальники і лісівники вкотре звертаються до громадян з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі. Не розводьте багаття поблизу сухої рослинності та не залишайте недопалки чи сірники на трав’яніій підстилці. Пам’ятайте –порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті – повітряна тривога
13:19
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Всі новини