23447
13:07 6.062017

На Тячівщині блискавка влучила в монастир і запалила три будинки

Події 1685

b4994ba-17-12-15-foto-600x400-2-2-1-5 червня село Чумальово, що в Тячівському районі, опинилося в епіцентрі грози, яка набула масштабів стихійного лиха. Розпочавшись вранці близько 11-ї години, вона тривала близько півгодини і супроводжувалася небувалої сили і частоти електричними розрядами. За цей час удари блискавок, які розсипалися над селом безперервним сліпучим потоком, встигли запалити три будинки. Відблиски супроводжувалися ударами грому – тріщанням, бемканням, бахканням, гуркотінням…

На місце надзвичайних подій у Чумальові приїхали три пожежні автомашини. Одна з них – команда місцевої пожежної команди №4. Ще дві машини – з інших пожежних команд.

Пожежі завдали значних збитків одному з житлових будинків, на якому повністю вигоріла покрівля. Дві інші пожежі завершилися з меншими втратами, оскільки їх досить швидко вдалося локалізувати.

Під час грози блискавка влучила в одну з надвірних споруд Свято-Вознесенського жіночого православного монастиря. Однак у цьому випадку обійшлося без втрат, інформує voloshyna

Всі влучання електричних розрядів відбулися в урочищі Забереж, що розташоване на підвищенні. Ця частина села знаходиться вище від низинної його частини на 20-150 метрів.

Протягом кількох годин село залишалося без електрики. Її подачу відновили з 15-ої години.

Читайте також: Від удару блискавки на Хустщині згорів будинок

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах