23084
10:31 30.052017

У Чопі на хабарі затримали чиновників міськради

Події 1655

Працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції спільно з прокуратурою області та Управлінням СБУ викрили групу чиновників, до як входили мер одного з міст Закарпаття, депутати і начальники відділів міської ради, які вимагали та отримали 4 000 доларів США.

1-78-65

“Чиновники вимагали від підприємця $ 4 тис. за надання в оренду земельної ділянки та погодження дозвільної документації на розміщення малих архітектурних форм”, – повідомляє в понеділок увечері Департамент захисту економіки Нацполіціі України.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Посадовим особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

На даний час проводиться огляд місця події та вирішується питання про затримання фігурантів.

За попередньою інформацією йдеться про чиновників і депутатів Чопської міської ради і міського голову Чопа Валерія Самардака. Останній раніше повідомив одному з місцевих видань, що був знятий з потяга і затриманий працівниками Управління захисту економіки в Закарпатській області. Причиною таких дій мер Чопа назвав начебто неприязні стосунки із начальником структури Андрієм Іванківим, який, з його слів, користуючись службовим становищем організував провокацію.

Тоді ж стало відомо про затримання одного з депутатів Чопської міськради від “Блоку Петра Порошенка” та  обшуки в помешканні Чопського міського голови та депутата Чопської міськради за участі прокуратури Закарпатської області.

2-76-47 3-63-49 4-17-96 5-82-88

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті – повітряна тривога
13:19
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Всі новини