22913
12:33 24.052017

Внаслідок наймасштабнішої спецоперації силовиків затримано 23 працівники колишнього Міністерства доходів

Події 1932

Понад 1700 співробітників Нацполіції та близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей.

Äåìîíñòðàöèÿ îáðàçöîâ îãíåñòðåëüíîãî îðóæèÿ, êîòîðîå ïðèìåíÿëè â õîäå ÀÒÎ áîéöû ñïåöíàçà â Êèåâå, â ïÿòíèöó, 3 îêòÿáðÿ 2014 ã.  ýòîò äåíü â Êèåâå ñîñòîÿëàñü âñòðå÷à íà÷àëüíèêà ÃÓ ÌÂÄ Óêðàèíû â Êèåâå ãåíåðàë-ìàéîðà ìèëèöèè Àëåêñàíäðà Òåðåùóêà ñî ñïåöíàçîâöàìè – ó÷àñòíèêàìè ÀÒÎ.  ðàìêàõ âñòðå÷è áûëà ïðîâåäåíà äåìîíñòðàöèÿ îáðàçöîâ òåõíèêè è îðóæèÿ, ïîêàçàòåëüíûå âûñòóïëåíèÿ ëè÷íîãî ñîñòàâà ìèëèöèè. Ôîòî Âëàäèñëàâà Ìóñèåíêî / ÓÍÈÀÍ

Правоохоронці проводять обшуки в 15 обласних управліннях колишнього Міндоходів, вже затримано 23 особи. Про це заявили голова МВС Арсен Аваков і військовий прокурор України Анатолій Матіос. 

“Я думаю, що це найбільша антикорупційна операція, яка проходила і проходить дотепер у масштабах країни. Близько 96 млрд грн збитку державі група виявила. І зараз тут розташований штаб, тому що тут у спеціальному оперативному режимі проходить координація затримання підозрюваних по всій країні. Тут їх будуть приймати, Анатолій (Матіос) їх буде направляти в суд”, – заявив Аваков.

Як розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, на даний момент проводяться 454 обшуку. “На даний момент понад 1700 співробітників Нацполиции і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави, відбувається одномоментне затримання низки осіб, які зараз у зв’язку з необхідністю їх доставки в суд для обрання запобіжного заходу, завдяки можливостям і сприянням МВС, Нацгвардії, будуть доставлятися авіатранспортом сюди зі врученням підозр і відправкою до Печерського суду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу – арешт”, – заявив Матіос, повідомляє unian.ua.

За словами Матіоса, частина людей вже затримані і їм обирається запобіжний захід. “Зараз відбувається операція щодо перших керівників та їх заступників всіх 15 обласних управлінь Міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, які мали пряме відношення до організації функціонування так званих податкових майданчиків, вони ж програмні підприємства, вони ж транзитери для податкових ям в результаті чого держава недоотримала, а фактично злочинна організація Януковича, Клименко та тих хто досі перебував в Україні, змогла збагатитися за рахунок платників податків на доведену наслідком суму 97 млрд грн”, – пояснив військовий прокурор.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини