22628
09:51 18.052017

На Тячівщині встановлюють винних в несанкціонованому заборі піщано-гравійної суміші

Події 2474

1494505218_01_gallery-533x400Держекоінспекція у Закарпатській області, в межах компетенції, розглянула звернення Народного депутата України стосовно порушень вимог природоохоронного законодавства в частині несанкціонованого забору піщано-гравійної суміші з р. Тересва на території Тячівського району Закарпатської області.

В ході розгляду встановлено, що за даними Тячівського МУВГ на території с. Калини та с. Нересниця Тячівського району здійснюється розчистка русла р. Тересва відповідно до розроблених та погоджених проектів.

Виїздом на місце спеціалістами Держекоінспекції проведено обстеження водоохоронної зони р. Тересва в межах адміністративних територій Тересвянської та Дубівської селищних рад, Калинівської, Ганичівської, Вільховецької, Тернівської, Нересницької та Краснянської сільських рад Тячівського району.

Державними інспекторами на лівому березі р. Тересва в межах адміністративної території Тересвянської селищної ради, при в’їзді в населений пункт с. Красна Краснянської сільської ради, на околиці с. Ганичі Ганичівської сільської виявлено місця несанкціонованих заборів, складування та навантаження піщано–гравійної суміші. У водоохоронній зоні р. Тересва в міждамбовому просторі на околиці с. Ганичі виявлено місця проведення хаотичного забору піщано-гравійної суміші на відстані загальною протяжністю близько 220 м. В результаті проведення вимірювань встановлено загальний об’єм забраної піщано–гравійної сировини. Перебування будь-яких осіб під час проведення перевірки на обстежуваних ділянках не зафіксовано.

За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) та з метою встановлення винних осіб для притягнення їх до відповідальності, відшкодування ними збитків, завданих державі внаслідок самовільного користування надрами (піщано-гравійна суміш), з русла р. Тересва на території Краснянської та Ганичівської сільських рад, Тересвянської селищної ради Тячівського району, Держекоінспекцією направлено матеріали перевірок до Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області для проведення оперативно-розшукових дій.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини