22548
18:55 16.052017

Рятувальники спільно з лісниками попереджали пожежі в екосистемах

Події 1507

16 травня рахівські рятувальники спільно з працівниками ДП «Ясінянське ЛМГ» в урочищі Козьмещик провели роз’яснювальну роботу серед лісокористувачів та туристів. Необхідність проведення такого заходу обумовлена, насамперед, профілактикою пожеж у лісових масивах.

18492631_1062709083828726_952612516_n

Саме тут впродовж літнього сезону проходить найбільша кількість туристів, котрі подорожують гірською місцевістю та підкорюють найвищу гору України – Говерлу. Аби запобігти вогняній біді, яка нерідко виникає через людську необачність, працівники лісгоспів облаштували тут так звані зони відпочинку, де люди можуть зупинитися під час подорожі та розпалити багаття.

Як повідомили лісники, вони намагаються створити відповідні умови для відпочинку людей на природі, цим самим зменшити ризик виникнення пожеж у лісових масивах.

Однак, як виявляється, не всі громадяни добросовісно відносяться до захисту лісів від вогню. Під час рейду інспектуючі виявили несанкціоноване вогнище, котре розпалили лісокористувачі під час рубки лісу. Побачивши людей у формі, вони накивали від багаття п’ятами, залишивши його напризволяще. Рятувальники та лісники негайно погасили вогнище за допомогою підручних засобів.

Далі, йдучи маршрутом, рятувальники та лісники інформували перехожих про випадки пожеж, які мали місце на території області та попереджали про відповідальність за порушення чинного законодавства. Також розповідали як і де саме необхідно розводити багаття та вручали їм листівки відповідної тематики.

Загалом даний захід підтверджує важливість рейдових перевірок у лісових масивах області. І хоча на сьогоднішній день погодні умови не зовсім сприяють активному відпочинку в лісі, все ж перевіряючим вдалося виявити порушення та вчасно попередити пожежу в лісі.

Шановні громадяни! Будьте відповідальні та обережні під час поводження з вогнем! Розпалюйте багаття лише у спеціально відведених для цього місцях. Вживайте заходів безпеки та не допускайте перекидання полум’я на дерева, лісову підстилку. Не залишайте вогнище без нагляду та не дозволяйте малолітнім дітям гратися біля нього. Бережіть природу.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини