22294
20:39 11.052017

У навчальних закладах Ужгородського району відбувся День цивільного захисту

Події 4533

11 травня юні мешканці сіл Дубрівка, Сторожниця, Концово та Великі Лази Ужгородського району вчилися гасити пожежі та реагувати на різноманітні надзвичайні ситуації. У навчальних закладах даних населених пунктів відбувся День цивільного захисту.

DSC_0228

Спочатку рятувальники навідалися до дітей с. Дубрівка. Близько сотні учнів та педагогів Дубрівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів разом з вихованцями місцевого дошкільного навчального закладу прослухали пізнавальну лекцію на тему пожежної безпеки. Зокрема, викладач навчального пункту Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС області Тетяна Рябчук розповіла присутнім про визначення терміну “пожежа” й основні причини її виникнення, а також про різновиди вогнегасників і принципи користування ними. Опісля учням показали фільми на пожежну тематику.

Далі, на подвір’ї навчального закладу бійці державного пожежно-рятувального поста смт Середнє продемонстрували дітлахам червоно-білий автомобіль. І нарешті, дізнавшись про його технічне оснащення, школярі отримали змогу пустити воду з пожежного рукава. Серед багатьох охочих, двоє старшокласників у повному рятувальному екіпіруванні разом з вогнеборцями гасили пожежу, на щастя, умовну.

За ідентичними сценаріями День цивільного захисту пройшов і  у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів сіл Сторожниця, Великі Лази та Концово. Загалом у заходах взяли участь близько тисячі учнів. Співробітники Ужгородського міськрайвідділу та Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області знайомили школярів з особливостями своєї професії та розповідали про факти надзвичайних ситуацій, які стаються на території області. Так, фахівці аварійно-рятувального відділення наголошували на тому, що вони не беруть участі в гасінні пожеж. Натомість вони залучаються на місця скоєння дорожньо-транспортних пригод, проходження буревію, падіння дерев тощо. При цьому бійці розповідали про комплектацію аварійно-рятувального автомобіля та показували в дії бензопилу й апарат на стисненому повітрі.

Також рятувальники нагадували присутнім  правила безпечної поведінки в побуті, зокрема при користуванні електричними та газовими приладами, застерігали школярів від небезпечних забав з сірниками й запальничками, а також  під час відпочинку в лісі, на водних об’єк­тах, при виявленні вибухонебезпечних предметів. Ці поради неабияк знадобляться школярам під час літніх канікул, котрі розпочнуться незабаром.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах