22284
17:31 11.052017

Поліцейські охорони Закарпаття стали донорами для осіб, постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах

Події 1604

Ніч міцного сну, добрий сніданок, хороший настрій та, звичайно, посвідчення особи – поліцейські охорони Закарпаття запаслися всім необхідним і прибули у Центр переливання крові, щоб стати донорами. Таким чином, працівники поліції охорони, спільно з патрульними поліцейськими, долучилися до акції «Здай кров – врятуй життя», яка діє в рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху.

IMG_5787

У обласній станції переливання крові поліцейських зустріли радо, адже, як розповідає завідуюча відділом комплектування донорських кадрів Марія Фантич, сьогодні кров – на вагу золота.

– Ми весь час в напрузі, весь час переживаємо. Ні дня, ні ночі спокійної нема. Я не можу сказати, що запасів крові немає зовсім, вони є, але мізерні… На жаль, низька активність населення у донорстві. Я вже навіть не знаю, що для цього потрібно, аби жителі були активнішими і зважувалися на донорство. Не тільки, коли потреба є у когось близького. Такі акції, які часто організовують поліцейські, дуже виручають, було б добре, аби кожен задумався про чужий біль і потребу, – додає Марія Фантич.

А процедура переливання крові зовсім не страшна: прийшов, зареєструвався, здав потрібні аналізи, а далі – булочка, чай і в приймальну. Головне, аби здоров’я дозволяло та й, власне, аби було бажання.

Правоохоронці Закарпаття стають донорами вже не вперше. В Обласній станції переливання крові їх вже впізнають у лице. Поліцейський охорони Василь Штефанюк, до прикладу, каже, що вже втретє стає донором і бачить у цій процедурі тільки плюси.

– Зовсім не боляче, лежиш, відпочиваєш і робиш добро, ще й взамін додаткові дні відпустки та й, власне, кров очищується, – з усмішкою розповідає поліцейський охорони.

До слова, патрульні та поліцейські охорони жертвували кров для осіб, які постраждали у ДТП. Акцію проводили у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху. Під час акції, крім донорства, поліцейські використали нагоду і закликали закарпатців бути обачними на дорогах.

– Дотримуйтеся правил дорожнього руху, одягайте паски безпеки, будьте обачними за кермом, адже найменша неуважність може вартувати життя Вам та Вашим близьким!

Управління поліції охорони
в Закарпатській області

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини