21693
18:31 28.042017

Учні Виноградівщини стали учасниками Дня цивільного захисту

Події 1481

Сьогодні, 28 квітня, у багатьох  навчальних закладах Виноградівського району відбувся День цивільного захисту. Долучились до його проведення й  місцеві рятувальники.

IMG_20170428_103718 копия

Спочатку  працівники Виноградівського районного відділу приїхали до ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Виноградів. Розпочався День цивільного заходу із навчальної евакуації школярів та викладачів, що відбулася злагоджено і організовано. Далі рятувальники продемонстрували спеціальні інструменти та рятувальне обладнання роповідаючи про основні його характеристики і цільове призначення. Також дітям було продемонстровано спеціальні захисні костюми, які вдягають  вогнеборці йдучи в осередок полум’я, чи при роботі у хімічно-небезпечному середовищі, повідомляє «Карпатському об’єктиву» У ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальники продемонстрували можливості гідравлічних ножиць, пневмоподушки та розповіли про апарати, у яких працюють під час сильного задимлення під час пожежі. Завершився захід  демонстрацією гасіння умовної пожежі.

Далі, не встигли вогнеборці прибути до місця їх постійної дислокації, як у гості до них завітали учні Боржавської ЗОШ І-ІІІ ст. Працівники ДСНС розповіли дітям про будні пожежно-рятувальної частини, показали їм навчальну вежу та смугу психологічної підготовки. Також дітям продемонстрували спец автомобілі та їхню «начинку». У підсумку діти залишились задоволеними від отриманих вражень, а працівники Служби порятунку поїхали далі навчати підростаюче покоління правилам безпеки. Наступною став Навчально-виховний комплекс № 6 м. Виноградова. Тут захід відбувся майже за аналогічним сценарієм. Гасіння умовної пожежі, показ техніки та спорядження та цікаві розповіді рятувальників про робочі будні та статистику пожеж.

Всього було навчено понад 300 дітлахів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах