21678
13:19 28.042017

На Закарпатті митники та прикордонники пропустили в Угорщину 12 500 блоків тютюну та близько 1 т бурштину

Події 1772

p_208098_1_slidertop2Працівниками слідчого управління прокуратури Закарпатської області, за матеріалами відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області (ВБКОЗ) та УВБ ГУ ДФС в Закарпатській області, розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки стосовно службових осіб міжнародного автомобільного пункту пропуску «Тиса» та Чопського прикордонного загону (ч. 2 ст.364 КК України).

Попередньо встановлено, що вказані службові особи, зловживаючи службовим становищем, 25 квітня під час митного оформлення «на виїзд з України» пасажирського автобуса «Неоплан», умисно, діючи за попередньою змовою та з корисливих мотивів, не провели митний огляд вказаного транспортного засобу.

Внаслідок таких протиправних дій митників та прикордонників автобус виїхав з України на територію Угорщини, де вже угорські правоохоронці виявили в ньому 12500 блоків сигарет та близько 1 т бурштину.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області

Довідково:

ч. 2 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах