20860
15:22 8.042017

На Закарпатті власники нелегальної зброї можуть здати її до управління Національної поліції

Події 2236

З метою недопущення правопорушень повязаних з використанням вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів та спецзасобів на Закарпатті з 01 квітня стартував місячник добровільної здачі нелегальної зброї.

оружие

Заходи проводяться з 01 – по 31 квітня 2017 року. Протягом місяця власники нелегальної зброї (зброї, боєприпасів, спецзасобів вибухівки в тому числі незаконно вилучених у правоохоронних органах, спеціальних службах) можуть здати її до Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та уникнути кримінальної відповідальності, яка передбачена ст. 263 Кримінального кодексу України.

Ст. 263 ККУ “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” передбачає наступнє:

1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу – караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно ст. 190 КУпАП України “Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї” :

Придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без відповідного документа дозвільного характеру, виданого уповноваженим державним органом, – тягнуть за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

Отож, шановні закарпатці! Якщо Ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити у злагоді із Законом, то в період проведення добровільної здачі Вам слід звернутися у підрозділи дозвільної системи міськ-райвідділів поліції за місцем проживання.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини