20491
19:12 30.032017

На митниці переконані, що ситуація з чергами носить тимчасовий характер

Події 2750

Офіційно щодо внесення інформації про пасажирів, які переміщуються через державний кордон

ЧергаЧоп

Черга на Чоп (Тиса) 25.03.2017р.

Для проведення митного контролю та митного оформлення товарів Закарпатська митниця ДФС використовує Автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор». Ця система призначена для автоматизованого оформлення митних документів у структурних підрозділах відомства.

Згідно з версією оновлення програмного забезпечення від 22 березня поточного року, яке діє по всій території України, з метою належного контролю за дотриманням громадянами вимог статті 374 Митного кодексу України, програмні модулі АСМО доповнені розділом «Пасажири». Це передбачає внесення даних про пасажирів, які переміщуються через митний кордон України, а також відомості про декларування ними товарів.

Внесення додаткової інформації щодо громадян, які слідують, як в Україну, так і з України обумовлює збільшення часу, необхідного для виконання усіх митних формальностей, що відповідно, призводить до накопичення транспортних засобів, як перед пунктами пропуску, так і на їх території. Ситуація з чергами, переконані на митниці, носить ситуативний та тимчасовий характер, й буде мінімізована засобами АСМО, що передбачають повторне внесення відповідної інформації до баз даних автоматично за першими ідентифікуючими даними.

Варто зазначити, що митницею вживаються заходи, щодо застосування вказаного інструменту з урахуванням положень Порядку здійснення аналізу та оцінки ризиків, розроблення і реалізації заходів з управління ризиками для визначення форм та обсягів митного контролю затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 липня 2015 року № 684. На думку фахівців, це дозволить оптимізувати роботу програмного забезпечення та повністю виключить його з чинників, що можуть викликати черги у пунктах пропуску, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини