20406
14:28 29.032017

У Мукачеві матерів, які не доглядають за дітьми, позбавляють виплат

Події 2444

thumbnail.phpВ управлінні праці та соціального захисту населення Мукачівського міськвиконкому відбулася комісія з припиненню державних соціальних допомог, поверненню незаконно отриманих допомог та відновленню виплат державних соціальних допомог.

На комісії було розглянуто три справи. По одній справі відмовили у наданні соціальної допомоги з тієї причини, що молодшій дитині виповнилося три роки, а мати не працевлаштована. Згідно із законом, дана допомога надається сім’ям з дітьми, де батьки працюють або перебувають у догляді за дитиною до трьох років.

Ще двом сім’ям вирішено призупинити допомогу, оскільки соціальні інспектори виявили неналежне утримання дітей та використання “дитячих” коштів не за призначенням. Після моніторингу сім’ї не вжили жодних заходів для покращення догляду за дітьми. Мова йде про матерів-одиначок. В однієї семеро дітей і вона щомісяця отримувала понад 11 тисяч соціальних виплат, в іншої – двоє діточок і майже 6 тисяч щомісячної допомоги. Утім, як з’ясувалося, діти в цих сім’ях проживають в несприятливих побутових умовах, не забезпечені елементарними речима, відсутня їжа. У розмові з соцінспекторами, матері-одиначки зізналися, що соціальні банківські картки, на які перераховується допомога, від них забрали. Наразі, про цей факт буде повідомлено в поліцію. До з’ясування обставин допомогу призупинили, повідомляють у Мукачівській міськраді.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах