20348
08:54 29.032017

Закарпатських поліцейських охорони перевірили на спритність

Події 1975

Вже не перший рік у поліції охорони діє соціальна програма «Терміновий виклик поліції». Вказані системи забезпечують оперативне реагування поліцейських охорони на злочини, захист громадян у публічних місцях, а також профілактику вуличної злочинності. Станом на 1 березня 2017 року в Україні встановлено вже 9866 «тривожних» кнопок, 150 з них – у Закарпатті.

1490263503945205001490263503

Керівництво поліції охорони Закарпатської області систематично проводить перевірки об’єктів, на яких розміщені «тривожні» кнопки. Днями справність приладів та оперативність поліцейських груп затримань протестували у містах Свалява та Іршава, повідомляє «Карпатському об’єктиву» Управління поліції охорони в Закарпатській області.

13.00 – час обідньої перерви. Саме у цей час, навіть у маленьких містах, таких як Свалява, на дорогах можна спостерігати затори. І саме у цей час командир взводу нарядів реагування Управління поліції охорони в Закарпатській області Василь Балог вирішив перевірити на спритність працівників нарядів груп реагування.

– У центрі міста маємо розміщену кнопку «Термінового виклику поліції». Зараз я попрошу працівників закладу натиснути кнопку, – пояснив командир взводу.

Кнопку натиснули, в той час капітан поліції почав засікати час. Хвилина, дві, і тут здалеку доноситься звук сирени. Ще кілька секунд, і працівники поліції охорони прибули на виклик.

– Дістатися до місця події спецгрупи мають в найкоротший термін, хлопці прибули трохи більше, як за три хвилини – це похвально. Ще одна мета відпрацювань нарядів груп реагування на сигнал «тривоги» – визначити, як наряд діє – правильно чи ні, які помилки допускаються, чи дотримуються поліцейські норм особистої безпеки, – розповів капітан поліції.

Загалом у Сваляві поліцейські охорони спрацювали оперативно, дотримуючись усіх вимог.

А у місті Іршава для відпрацювання обрали автозаправну станцію.

– Знаєте, ми працюємо цілодобово, бувають різні випадки, і такі, що інколи доводиться тиснути кнопку, зазвичай поліцейські допомагали нам впоратися з агресивно налаштованими відвідувачами, за що їм і вдячні, – розповідають працівники АЗС.

Отож, «тривожна» кнопка натиснута. Наряд прибув на місце події через три хвилини. Не забули хлопці і про засоби безпеки. Власне, як каже Василь Балог, спрацювали грамотно.

Варто зазначити, що кнопки «Термінового виклику поліції» призначені саме для захисту населення від вуличної злочинності. Тому, шановні краяни, якщо ви постраждали від дій зловмисника чи стали свідком правопорушення, не зволікайте. Заходьте до приміщення, де ви бачите наклейку «Терміновий виклик поліції» та негайно просіть натиснути «тривожну» кнопку. І вже через лічені хвилини ви отримаєте допомогу від поліцейських охорони.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах