20210
15:53 25.032017

Прикрили масштабне виробництво фальсифікованої горілки: вилучили понад 7 млн грн та 2 тисячі ящиків «горілки»

Події 2554

Співробітники Управління захисту економіки в Закарпатській області, обласного слідчого управління поліції спільно із спецпідрозділом КОРД провели 25 обшуків. Вилучили понад 7 мільйонів гривень та 2 тисячі ящиків «горілки».

PM688image002

Оперативники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції виявили розгалужену систему збуту фальсифікованого алкоголю на території регіону.

На підставі зібраних матеріалів слідчі обласного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Проведеними слідчо-оперативними заходами, поліцейські встановили організаторів підпільного виробництва, де знаходиться цех, склади та канали збуту.

Підпільний і доволі прибутковий бізнес організували 5 мешканців Львівської та Закарпатської областей. Потужний цех фальсифікованої горілки розміщувався на Львівщині, а основні канали збуту – Західні регіони.

За добу у міні-заводі виготовлялось до 2-х тисяч ящиків алкоголю. «Чорний» прибуток складав від 100 тисяч до півмільйона гривень. Вказані суми потрапляли виключно до «бюджету» організаторів. Головний продукт виробництва – українська «горілка», що користується попитом у населення.

Вночі, оперативники обласного управління захисту економіки, слідчі поліції Закарпаття із залученням спецпідрозділу КОРД за процесуального керівництва обласної прокуратури провели одночасно 25 санкціонованих обшуків. Зокрема, за місцем знаходження підпільного виробництва «горілки», складів, каналів збуту, а також за місцем мешкання організаторів. Понад 100 поліцейських брали участь у заходах.

Правоохоронці вилучили 2 тисячі ящиків «горілки» (40 тисяч пляшок), 120 тисяч доларів США, 117 тисяч євро та 600 тисяч гривень. Крім того, обладнання, понад 5 тонн спирту, марки акцизного податку України з ознаками підроблення, а також чорнову бухгалтерію та чорнові записи.

На даний час встановлюються джерела поставки сировини для виробництва фальсифікованої продукції, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини